Ariella Mendez

Möt skaparna av dina Redken favoritstilar. Få expertråd och veta mer om varför de älskar Redken, med deras egna ord. Redkens nätverk av hårartister som skapar branschens framtid är passionerade människor med särskilda talanger som reser världen runt för att dela med sig av vårt budskap om att lära sig mer, tjäna bättre och leva bättre.
Frågeformulär
1) Var kommer du ifrån?
Hoboken, New Jersey

2) Hur länge har du arbetat som frisör/colorist?
14 år

3) Vilken koppling har du till Redken?
Jag är Redken-certifierad colorist, designcertifierad, specialist, och Redken-artist. 

4) Vad inspirerade dig att bli frisör eller colorist?
Min pappa, hans systrar och min farmor var alla frisörer. 

5) Vad skulle du säga är dina specialiteter? 
Balayage och Slutstyling.

6) Vilka är dina favorittrender inom stil och färg just nu? 
Balayage och pasteller på blondiner. Strobing. 

7) Vilka Redken-produkter kan du inte leva utan? 
Pillow Proof 2 Day Extender och Extreme Length Sealer.

8) Har du några tips/trick inom hårstyling som kunderna kan göra hemma? 
Schamponera alltid två gånger för att rengöra håret ordentligt så att du kan tvätta håret mer sällan. Använd torrschampo innan håret ens blir smutsigt.

9) Var hittar du inspiration till nya stilar?
Hos tonåringar och unga som bara är sig själva och har på sig det de vill ha på sig.

10) Vad har varit en höjdpunkt i karriären för dig? 
Att vara en del av modeveckan i NYC de senaste åtta åren. Fashion's Night Out och att styla håret på Victoria's secret-modellerna var en dröm som blev verklighet.

11) Vilken inverkan har Redken haft på din karriär?
Det har gjort det möjligt för mig att dela med mig av det jag älskar, inspireras av andra med samma passion och tjäna mitt uppehälle bättre genom att använda utbildning för att utöka min egen kompetens.

12) Har du något favoritögonblick med Redken och varför? 
Att vara en del av den första klassen någonsin i det nya Redken-utbytet!!! Vi fick resa omkring i NYC och leta inspiration och lära oss av en legend i branschen.

13) Har du någon favoritutbildning på Redken och varför? 
Color & Know Why at Redken Exchange. Det är grunden och "the why" bakom allt vi gör med hårfärg. Du kan göra utbildningen som nybörjare eller erfaren colorist och ändå få nya kunskaper. Det’ är den bästa utbildningen man kan göra som colorist och för att få breda kunskaper om hur hårfärg fungerar och vad vi kan göra med det. När vi vet och förstår "varför"….är allt möjligt!

14) Har du några tips till någon som arbetar på en modevisning eller fotosession för första gången? 
Kom dit väl förberedd! Du vet aldrig vad du kan behöva. Ha alltid fickor eller ännu bättre en liten väska som du kan ha extra redskap i (borstar, hårnålar, en kam, spray) nära tillhands för touchups i sista minuten under fotograferingen eller precis innan modellerna går in på catwalken. När du arbetar med en fotosession bör du hela tiden vara närvarande och titta från samma perspektiv som fotografen tar bilder ifrån. Bra kommunikation med teamet är avgörande.

15) Hur är det att jobba backstage under en modevisning eller bakom scenen under en fotosession? Kan du berätta om några av dina mest minnesvärda stunder? 
Energin är snabb men spännande. Det spelar ingen’ roll hur många gånger man gör det, man får alltid samma adrenalinkick. Jag älskar Miami Swim Week och NYC Bridal Fashion Week! Energin i Miami är väldigt annorlunda. Modellerna är supersnygga och de kan bära upp vilken stil som helst. Jag minns att jag arbetade med en visning för Beach Bunny Swimwear som ägde rum en kväll då det var 38 grader varmt och hög luftfuktighet och frisyrerna bestod av och beachwaves. Vi lyckades få till det på något sätt med många touchups för att förhindra att håret blev frissigt i det fuktiga klimatet. Vi jobbade HÅRT och sprang mellan tälten och catwalken, men teamet var fantastiskt och vi lyckades få till en perfekt visning. När jag ser tillbaka och tittar på modevisningen och tänker jag på hur det krävdes en hel armé för att få varje kvinna att se fantastisk ut. Alltifrån hår till makeup till kläder och naglar till koreograf och designer etc. Det är otroligt vad ett bra team kan åstadkomma tillsammans.