GUIDO

SKAPARE - REDKENS GLOBALA CREATIVE DIRECTOR
Om Guido

MÖT GUIDO
2015 firar Redken och Guido 10 år som samarbetspartner, då de har arbetat hand-i-hand för att skapa några av de mest legendariska frisyrerna och inflytelserika trenderna som fortsätter att forma mode- och skönhetsbranschen.

FÖDD I:
Dorset, England

BÖRJADE SOM FRISÖR PÅ:
Sassoon Academy i London

PÅ REDKEN SEDAN:
2005

GENOMBROTT:
Stylade hår i George Michaels video "Freedom! 90" med Linda Evangelista och Cindy Crawford och vann Sassoon Stylist of the Year på British Hairdressing Awards. (Han vann titeln igen 3 år senare)

KUNDER:
Marc Jacobs, Prada, Louis Vuitton, Calvin Klein, Versace, Lanvin, Jil Sander, Alexander Wang, Roberto Cavalli och många fler

Följ @Redken på Instagram för att se de senaste bilderna på Guido backstage på Fashion Week över hela världen!GUIDOS NYA BOK – 'HAIR'

I skönhets- och modevärlden är Guido mycket mer än en frisör—han är vida betraktad som en konstnär som råkar använda hår i sin konst. Guido arbetar med världens’ mest kända designer, fotografer, tidningar och varumärken och hans’ frisyrer och på catwalken och i tidningar har ofta lika stort inflytande som kläderna och är kända för att få skönhetstrenderna för säsongen att ändras.

HAIR är en förtrollande visuell bok med inspirerande, kreativ styling som innehåller 70 unika stilar som skapats för boken och den visar att skönhet kan hittas i det oväntade. Den innehåller fotografier av Guidos’ samarbetspartner sedan länge, den kända modefotografen David Sims, och är designad av den hyllade art directorn Abbott Miller. Denna monografi kommmer att bli hett eftertraktad både av Guidos’ trogna fans och alla som har öga för det inflytelserika och avantgardistiska inom mode.

"Som det ständigt eftertraktade proffset för designers som Calvin Klein, Alexander Wang och Marc Jacobs är Guido känd för att skapa trender genom ett drag med borsten."
— The New York Times T Magazine