Åtta sätt att stödja din frisör och salong

För många är den lokala frisörsalongen bra mycket mer än en plats där man får håret fixat. Frisören har kanske rentav blivit din vän och personliga hårguide och salongen ett välbehövligt andningshål. Låt oss göra vårt yttersta för att hjälpa alla fantastiska salonger och frisörer genom denna utmaning, så att de kan gå stärkta ur krisen och fortsätta finnas där för oss när världsläget återgår till det normala. Det är därför viktigare än någonsin att stötta frisörerna och deras verksamheter.Nedan följer ett antal förslag på hur du kan bidra och stötta din frisör under den rådande pandemin.

Se hur du kan stötta din frisör här:

 

Åtta sätt att stödja din lokala frisör och salong

1. Visa extra uppskattning med #stöttadinsalong

Visa din frisör lite extra uppskattning i den svåra situation som råder. Ge uttryck för din uppskattning på sociala medier genom att publicera ett inlägg med hashtaggene #stöttadinsalong, #supportyoursalon och #tryggisalong och ge din frisör en shoutout.

2. Boka nästa besök

Boka in nästa besök redan nu. Att känna sig behövd skapar trygghet och hjälper frisören att blicka framåt. Dessutom vet man aldrig vilka restriktioner som kommer att gälla framöver och har frisören redan inbokade besök är det enklare att planera för social distansering.

Hitta en Redken-salong nära dig!

3. Skicka en gåva till din frisör

Stödja din lokala salong och frisör genom att skicka en gåva till din frisör. Även ett litet bidrag kan göra skillnad och är en fin gest som vittnar om att du tänker på dem i dessa tuffa tider. En gåva är ett fantastiskt sätt att visa sin uppskattning så länge situationen kräver.

4. Köp ett presentkort

Lika gärna som man kan stötta en restaurangverksamhet genom att köpa presentkort, kan man naturligtvis köpa presentkort hos sin lokala frisörsalong. Ring salongen och passa på att köpa ett presentkort, antingen till dig själv eller någon annan familjemedlem. Eller varför inte köpa ett presentkort till någon som arbetar i frontlinjen under pandemin – det vore verkligen ett fint initiativ för att visa uppskattning.

5. Följ din frisör på sociala medier

Följ din fristör på Instagram – där lägger de vanligtvis upp sina kreationer och vackra håromvandlingar, men kanske tar de i tider som dessa tillfället i akt att dela med sig av instruktionsvideor, tekniker och tips för att hålla kreativiteten igång? Följ dem, gilla deras inlägg och dela deras arbete! En shoutout på sociala medier kommer garanterat få dem att känna sig extra uppskattade och speciella.

6. Köp hårprodukter från din frisör och salong

Köp dina hårprodukter hos din lokala frisör och salong. Det är ytterligare ett bra sätt att visa sitt stöd. Har du slut på schampo och balsam? Passa då på att fylla på med allt som behövs för håret hos din lokala salong. Kontakta dem och lyssna hur du enklast köper produkter utan att det krävs ett personligt besök. Vissa salonger har webbplatser där du kan köpa produkter online! Andra kan ha partnerprogram med e-handelssidor där en viss del av ditt köp går direkt till din frisör eller salong.

7. Lämna en recension

Bidra till att bygga upp frisörens eller salongens namn och kundkrets genom att lämna en recension. Du kan lämna en recension på salongens egen webbsida eller på Google, Facebook eller andra recensionssajter för crowdsourcing. Tipsa om behandlingar och annat som du upplever som positivt och glöm inte att shoutouta din frisör.

8. Checka in hos din frisör

Kanske är detta det allra viktigaste. Kontakta din frisör eller shoutouta dem i en text för att tala om att du tänker på dem. Ofta har frisören utvecklats till en vän eller någon vi känner förtroende för och därför är det viktigt att vi visar att vi finns där för dem, på samma sätt som de brukar finnas där för oss. Fråga hur de mår, be om hårråd och berätta att du ser fram emot att nästa besök.

Även om läget är svårt måste vi visa handlingskraft, precis om frisörerna. Stora som små gester kan vara helt avgörande i tider som dessa och föra oss närmare varandra. Så ta tillfället i akt att visa ditt stöd på det ena eller andra sättet – eller flera. Det tar dig bara några få minuter, men kan göra skillnad på riktigt. Tack för att du fortsätter stödja lokala frisörer och salonger. Se till att hålla dig frisk och säker.

Se ett meddelande från Frisörföretagarna