Behandlingen alla som färgar håret bör känna till (Chromatics)

Oavsett vad du tror behöver upprepade färgningar inte’ innebära att du måste leva med torrt och skadat hår. Det finns faktiskt en behandling som ökar bindningarna i håret som alla som älskar färgning bör känna till om de’ vill hålla håret friskt: pH-Bonder.

Vad händer med håret om man använder blekning under en professionell salongsbehandling?

För att kunna färga håret måste frisören bleka det för att få bort hårfärgen. Varje gång håret bleks kan bindningarna som skyddar håret försvagas.

Hårslinga som hålls ut med en hårborsteVarför blir håret skadat?

Om håret inte ’skyddas under en kemisk behandling som exempelvis en blekning kan hårstråna bli sköra, torra eller till och med gå av. Det finns flera sätt att återställa utseendet på skadat hår, men det bästa är att frisören hjälper dig att förhindra att skadan sker redan från början.

Gyllene slinga av blont hår Hur skyddar jag håret?

För att skydda håret från den typen av skada måste du se till att håret skyddas under blekning. Det är här pH-Bonder kommer in.

pH-Bonder är ett tvåstegssystem som används på salong som skyddar hårets bindningar’ under professionell blekning.

Så, vad ’gör en pH-Bonder?

Det är en lösning som bidrar till att förhindra att håret bryts, samtidigt som det gör att håret’ behåller sin styrka, elasticitet och textur. pH-Bonder har kraften att göra allt detta samtidigt som den skyddar bindningarna’ i håret.

Vad är bindningar?

Vet’ du inte vad bindningar i håret är? Det är i princip ’små mekanismer som fungerar som hårets’ interna stödstruktur. Det är de beståndsdelar som bidrar till att hålla håret starkt och intakt. När pH-Bonder används under färgning fungerar det som en sköld som förhindrar att bindningarna bryts och skyddar mot skador.

Produkten ger ingen’ ökad behandlingstid, så du behöver ’inte ens tillbringa längre tid på salongen. Coolt, eller hur?

Vad händer under behandlingen med pH-Bonder?

Under behandlingen har frisören i Bond Protecting Additive i blekningen och applicerar den i håret som vanligt. Efter att blekningen har verkat tar frisören dig till schamponeringen och applicerar Fiber Restorative Pre-Wash Concentrate. Denna pre-wash hjälper till att återställa hårfibrerna och slätar ut’ hårets fjällskikt för ökad styrka, glans och mjukhet efter den tekniska behandllingen.

Efter att pre-wash-koncentratet har verkat i 10 minuter sköljer frisören ur den och stylar håret som vanligt. Så’ enkelt är det!

Och det bästa av allt? Du behöver’ inte boka in ett extra frisörbesök för att göra behandlingen. Detta enkla system i två steg görs under ditt ordinarie besök på salongen och kan tillsättas direkt i blekningen. Eftersom systemet är framtaget för att verka i synergi för att hålla håret starkt under tekniska behandlingar kan pH-Bonder tillsättas direkt utan att påverka slutresultatet.

ph-Bonder Steg 2 vit flaska Kan jag skydda bindningarna i håret hemma?

pH-Bonder är inte bara en behandling som görs på salong, utan det finns också en efterbehandling, Post-Service Perfector, som bidrar till att bibehålla’ hårets naturliga pH-värde hemma. Denna behandling görs en gång i veckan och är utformad för att hålla bindningarna i håret skyddade och i balans mellan frisörbesöken.

Redken pH-Bonder haircolor bonding system.Så, vad mer behöver du veta?

pH-Bonder är den väktare ditt hår behöver för att hålla slitaget i schack. Som Education Development Manager på Redken Siddeeqah Raoof uttrycker det är pH-Bonder agenten som’ hjälper ditt hår att bli tryggare. “pH-Bonder fungerar som en barriär som förhindrar slitage. Tillsatsen tränger in i hårfibrerna och förhindrar oxidativ stress,” hävdar Raoof. Om man förebygger skador blir det mindre att reparera senare.

Precis om alla som älskar att färga håret kan berätta kan det vara en mardröm att få bukt med skadat hår. Genom att använda pH-Bonder kan din frisör hjälpa till att se till att håret förblir intakt. Undrar du hur pH-Bonder kan påverka ditt hår? Prata med din Redken-frisör för att få veta mer om behandlingar som skyddar bindningarna och hur det kan göra ditt hår starkare.