Här är hemligheten bakom hur du får makeupen att passa dina nya, snygga hårfärg

Oavsett hur många gånger du fixar till din look måste du se till att makeupen funkar med den nya, snygga hårfärgen. Genom att ha rätt makeup låter du hårfärgen lysa igenom. Det kan vara utmanande att hitta de bästa nyanserna, men’ det går att hitta en balans. Vi satte oss ner med makeupartisten Sarah Mae från NYX Cosmetics för att få några råd om vad man bör tänka på vid nästa frisörbesök för att den nya looken ska fungera på bästa sätt.

Att anpassa din makeup till ditt nya, livliga hår handlar om att komma underfund med vilka produkter som kompletterar looken så att du inte ’ser blekt ut. Hemligheten bakom att kunna bära upp trendiga hårfärger som unicorn eller mermaid är att leka med färg, eftersom det kan fräscha upp ditt utseende i allmänhet.

Det bästa sättet att hitta den perfekta, snygga färgen är att titta på vilka nyanser som matchar din hudton. När du är hos frisören bör du fråga om City Beats. Denna semipermanenta formula finns i 12 unika nyanser som kan hjälpa din frisör att hitta bästa färgen för den look du’ är ute efter.

Redken Report: Så låt’oss börja med frågan vi alla’ är nyfikna på. Vad’ är hemligheten bakom valet av makeup för din nya, snygga hårfärg?

Sarah Mae: Jag gillar att börja med ögonbrynen, även om man har en naturlig makeup. Om du har gått från mörkt till ljust är det bra att byta ut din ögonbrynsprodukt (jag älskar NYX Micro Brow Pencil) till en ljus askblond eller blond nyans. Om du’ har gått från ljust till mörkt ger mörk mullvad eller brunt en bra färg på ögonbrynen. Hemligheten är att ha snygga ögonbryn som matchar den nya hårfärgen.

RR: Varför är det så viktigt att ge makeuprutinen en makeover när man skaffar sig en ny hårfärg?

SM: En ny hårfärg kan ge en drastisk förändring och i och med den ändrade färgen är det ett plus om man kan hitta makeup som kompletterar färgen! Det är viktigt att uppnå den harmonin mellan hår och makeup.

RR: Ska makeup och trendig hårfärg “matchas helt” eller kan man experimentera med olika nyanser?

SM: Makeup måste inte matchas helt, utan den ska vara rolig och uttrycksfull. Men om du är en stylista som älskar att ha ett tema på hår och makeup (som vågat, mystiskt, ljust eller varmt) är det bra att experimentera med färger som kompletterar hårfärgen.

RR: Behöver man färga ögonbrynen för att matcha den nya trendiga hårfärgen eller kan man bara använda favoritpennan för ögonbrynen?

SM: Om du har gått från mörkt till ljust är det enklast att färga ögonbrynen och sedan kombinera det med din favoritprodukt för ögonbrynen. Du kan också använda NYX Jumbo Pencil i Milk för att skapa en bas för ögonbrynsfärgen och ha på din favoritögonskugga om du vill matcha hår i en livlig färg med ögonbrynen.

RR: Vi vet att det alltid kan vara svårt att hitta en matchande foundation, är det något man också bör uppdatera?

SM: Din foundation ska matcha din exakta hudfärg. Om du är ute efter en varm look kan du skapa konturer med bronzer/warmer. Du kan också byta rouge till rosa toner och persikotoner för ljusare hårfärger och djupare toner för mörkare hårfärger.

RR: På Redken älskar vi färghjulet, men vi undrar om det har en roll även när man väljer makeup?

SM: Färghjulet hjälper till att harmonisera färgerna och visar hur de samverkar, särskilt när det gäller makeup. En ny nyans kan ta fram det bästa, eller ge en trist look.

RR: Underton är viktigt när man vill kunna bära trendiga hårfärger som mermaid eller unicorn. Hur funkar det när det gäller makeup?

SM: Kalla undertoner passar kalla hårfärger, som exempelvis blåa eller asktoner. Varma undertoner lämpar sig för varma hårfärger, som exempelvis gyllene och djupa bruna färger, orange-röda och vinröda färger samt varmare blonda färger. Att komplettera naturliga färger och drag är ett plus.

RR: Hur kan man undvika att överdosera makeupen så att hårfärgen kan lysa igenom?

SM: Börja med en lätt makeup för att undvika att överdosera. Om du känner att du ser blek ut tar du på lite bronzer och några färgklickar. Rouge gör också skillnad!