7 snabba och enkla frisyrer för träning

7 snabba och enkla frisyrer för träning

Ny dag, ny hästsvans – eller hur? Förutom löften om en mer hällsosam livsstilkanske vi även kan börja med att ha snyggare frisyrer på gymmet? Det är’ inget fel på den vanliga hästsvansen. Det är trots allt en enkel och praktisk frisyr. Men tycker’ du inte att det’ är dags att piffa upp den lite? Med några enkla tekniker och lite fler hårnålar kan du skapa en snygg frisyr som håller måttet när du tränar på gymmet. Så sätt igång och ge knäböjen extra glans, spinningen mer energi och stretchingen mer inre zen med – de här frisyrerna. Här har du sju uppgraderade sportiga frisyrer som är perfekta för träning. 

Flätad, hög hästsvans

Förvandla den klassiska hästsvansen genom att göra täta och snygga flätor i de undre sektionerna av håret. Det kan verka svårt till en början, men det’ är faktiskt ganska lätt. Börja med att vända huvudet upp och ner och ta tag i den vänstra sektionen av håret. Börja göra en hård inbakad fläta tills du kommer till hjässan. Fäst den åt sidan och upprepa med mittensektionen och den högra sektionen vid nacken. När du har flätat alla tre sektioner sätter du upp resten av håret i en hög hästsvans. 

Vill du ha en ännu mer sofistikerad look? Ta en mindre slinga av håret från hästsvansen och vira den runt snodden och fäst med hårnålar. Då döljer du hårsnodden på hästsvansen och får en elegantare look. Dessutom, gör de extra hårnålarna att frisyren håller sig på plats’ under träningen.  

Flätad hög knut

Kommer du ihåg flätningstekniken som beskrivs ovan till ‘den flätade höga hästsvansen?’ För att göra den här häftiga frisyren använder du samma teknik med en liten twist i slutet. När du har flätat de tre sektionerna tvinnar du helt enkelt de återstående sektionerna av håret till en hög knut istället för en hästsvans. Det är en perfekt frisyr för mer intensiva aktiviteter eftersom håret inte’ hänger ner under träningen. 

Behöver du mer inspiration? Kolla in @redken för fler stylingtips, trick och frisyrer.  

Dubbla inbakade flätor

För att skapa den här sportiga frisyren börjar du med att dela in håret i två sektioner. Sedan gör du inbakade flätor av båda sektionerna genom att börja vid hårfästet och fästa med en hårsnodd. När du har flätat båda sektionerna drar du ut flätorna lite i sidorna för att få dem att se tjockare ut. Du kan också använda en fintandad kam för att dra ut sidorna av flätorna vid rötterna. När flätan är så tjock som du’ vill ha den fixerar du frisyren med hårsprej med lätt stadga för att hålla små, flygiga hårstrån i schack.  

Cool inbakad fläta

Ta dina traditionella inbakade flätor till nästa nivå genom att använda en sprej som ger stadga i hela håret innan du börjar fläta. Inte nog med att det ger håret mer struktur, det gör även att du lättare får grepp och ger en lätt stadga som gör att flygiga små hårstrån håller sig på plats medan du’svettas.  

Repfläta

Vill du ha en cool och sportig frisyr men är inte’ så bra på att fläta? Då är den här enkla repflätan perfekt för dig. Gör bara en hästsvans, dela in håret i två sektioner och tvinna dem runt varandra tills du kommer till topparna. Därefter fäster du frisyren med en hårsnodd och fixerar med glanssprej för lite extra glamour. 

Den perfekta hästsvansen

I hårstylingens värld är inte alla hästsvansar likadana. Det’ är de små detaljerna som gör det och skapar den perfekta looken. Börja med att göra en vanlig hästsvans som du fäster med en hårsnodd. Därefter drar du försiktigt vid rötterna för att få mer volym på hjässan. Därefter tuperar du topparna och slätar ut det yttre håret med en fintandad kam. För att få ännu mer volym kan du sätta en hårnål i mitten av hårsnodden för att få hästsvansen att se tjockare ut. Avsluta med att ta en liten slinga hår som du tvinnar runt hårsnodden och fäster med hårnålar. Voila – den perfekta hästsvansen.   

Hög knut

Nu vet vi vad du’ tänker: “En slarvig knut? Banbrytande.” Om den görs rätt är det dock en perfekt frisyr för nästa träningspass. Allt du behöver göra är att ta en strumpa eller en scrunchie i skumgummi som du virar håret runt och rullar ner det för att ge frisyren extra struktur och stadga. Fäst med hårnålar och fixera med hårsprej som ger mycket stadga  som avslutning.