Fem saker att tänka på innan du skaffar lugg

Vi’ har alla varit där—stirrandes på oss själva i spegeln och rufsat om i håret och undrat om vi ska skaffa lugg. Vi tar sektion efter sektion av hårtestarna och draperar dem över pannan och föreställer oss att vi har en snygg och jämn eller en trendigt spretig lugg. Det är’ dags att lämna spegeln och vända dig till den som känner ditt hår bäst— din frisör. Vilken frisör som helst kommer att tala om för dig att vilken typ av lugg du bör skaffa beror på dig och dina dagliga rutiner. Det beror på alltifrån hur mycket du tränar till hur du planerar att styla ‘ din nya frisyr så att du får den typ av lugg som är bäst för dig. Undrar du vad du ska tänka på? Här har du några saker att tänka på när du vill skaffa lugg, från Redkens experter.

The Maintenance Factor

Redkens musa och modell, Soo Joo Park, visar glansigt blont hår och sidolugg.
Något som många tenderar att glömma när de börjar sin resa mot att skaffa lugg är underhåll, påpekar Sam Villa, Education Artist Director och frisörmästare på Redken. Om din trubbiga lugg inte ser ’ så trubbig ut eller din sidolugg verkar leva sitt eget liv behövs det ofta daglig styling och regelbundna klippningar. Nästa gång du talar med din frisör bör du fråga vilka frisyrer, produkter och rutiner som behövs för den typ av lugg du vill ha.

The Texture Factor

Redkens musa och modell, Chloe Norgaard, visar sin snygga hårfärg från City Beats.
När du ska hitta den perfekta luggen bör du ta hänsyn till din’ naturliga hårkvalitet. Det är inte alla hårtyper som passar i alla typer av lugg, så prata med din frisör för att höra mer om vilka alternativ som är bäst för dig. Om du har lockigt hår bör du till exempel undvika rakbladsklippt lugg eftersom det får håret att se risigt ut.

The Individuality Factor

Redkens musa Jetta visar upp sitt lockiga hår och sin lugg med textur.
Alla har något som gör deras hår och huvudform lite annorlunda. Vissa av oss har ett’ v-format hårfäste medan andra har framträdande virvlar. Dessa olika faktorer är avgörande för hur vissa former på lugg faller på olika personer. Om du exempelvis har en virvel precis vid hårfästet kanske det inte går att ha en sidolugg på den sida du vill. Misströsta ’ inte—ta hjälp av din frisör för att avgöra vilka andra former som funkar på just ditt hår.

The Lifestyle Factor

Modell med lysande blont hår och trubbig lugg
För Redken-frisören Sarah Bramham är en av de viktigaste faktorerna i att hjälpa en kund att bestämma sig för typen av lugg livsstilen. “Jag älskar att förklara hur vissa former på luggen tillför något till deras utseende, men oftast är kundens’ livsstil den avgörande faktorn. Om kunden till exempel tränar mycket och inte ’ står ut med att ha hår i ansiktet kanske en lugg inte är något för henne.” Eftersom det är en faktor som verkligen varierar från person till person är’ det bäst att höra dig för med din frisör om vad som funkar bäst för just dig.

The Photo Factor

Lugg är det perfekta tillskottet till din nästa selfie.
Ett av de bästa sätten att se till att du får den absolut bästa luggen för just dig är att ta med foton på vad du gör och inte gör ’ till frisören. Är du lagom förtjust i de stora, fluffiga luggarna som var populära på ‘80-talet? Visa det för din frisör. Är du’ inte heller så pigg på att se ut som på dina gamla Myspace-bilder? Visa frisören dem också. Genom att ha en tydlig idé om vilken typ av lugg du’ är ute efter kan din frisör hjälpa dig att skapa en stil som passar just dig.