11 sätt att lösa hårproblemen på vintern
>

11 sätt att lösa hårproblemen på vintern

Det är dags att göra sig av med friss, statisk elektricitet och torra toppar i vinter! Håll håret hälsosamt, glansigt och mjukt hela säsongen med de här elva vinterhacksen.

När temperaturen sjunker börjar nya hårproblem dyka upp. Rötterna börjar bli frissiga och topparna blir snabbt torra. Den här vintern kan du dock lösa dina hårproblem med en förebyggande hårvårdsrutin. Här har du 11 tips för vinterhåret, på alltifrån att ge håret fukt på språng till att stoppa statisk elektricitet, som gör att ditt hår håller sig snyggt hela säsongen.

1. Sätt på hårtorken

Sam Villa hårtork bredvid Redken Wind Blown and Control Addict Hairspray

Alla hårtorkar är inte likadana. För att bekämpa frissighet och snabba på torkningstiden bör du välja en jonisk hårtork. Till skillnad från traditionella hårtorkar förmedlar joniska hårtorkar negativa joner. Dessa pyttesmå partiklar bidrar till att separera vattenmolekyler och få dem att avdunsta i snabb takt. I och med att håret torkar snabbare utsätts det för mindre direkt värme, vilket minskar slitage och gör håret mindre frissigt.

Genom att använda en jonisk hårtork går det dessutom snabbare att torka håret på morgonen. För vem vill ägna hela morgonen åt att torka håret? Halvera torkningstiden genom att använda en jonisk hårtork i kombination med en produkt som skyddar mot värme som minskar torkningstiden för en snabbare och mer effektiv hårvårdsrutin.

2. Förslut kluvna toppar

Redken Extreme Primer bredvid Extreme Split End Sealer och boxningshandske.

Det’ är ingen hemlighet att vinterväder kan torka ut håret väldigt mycket. Var förutseende i år och använd produkter som ger fukt till håret och skyddar det från att skadas och slitas. Genom att välja produkter som kapslar in fukt skyddar du topparna och sparar in på frisörbesöken. Om du dock har kluvna toppar ska du välja en produkt mot kluvna toppar som inte sköljs ur som gör ojämna och kluvna toppar mindre framträdande. Den här praktiska behandlingen vårdar håret och stärker hårstråna från rötterna till topparna. 

3. Bekämpa mjäll

Redkens Cerafilprodukter

När temperaturen börjar krypa nedåt händer samma sak med hårbottens skick. I växlingarna mellan de kalla utomhustemperaturerna och värmen inomhus kan hårbotten bli väldigt torr och flagig. För att bli av med mjäll och hålla den svarta favorittröjan fläckfri bör du byta till ett schampo som innehåller salicylsyra. Denna effektiva ingrediens har en exfolierande verkan i hårbotten genom att avlägsna döda hudceller och ta bort lager av hårvårdsprodukter i hårbotten. Använd det exfolierande schampot så ofta du behöver för att hålla hårbotten fri från mjäll.

4. Silkeslent

Modell med blont hår som har en svart hatt och svarta kläder

Låt’ inte håret få dig på dåligt humör. Förhindra frissigt och trassligt hår genom att välja en mössa med sidenfoder. Den glatta ytan på tyget håller fjällskiktet på håret’ glatt och förhindrar statisk elektricitet. Det’ är ett utmärkt sätt att motverka mjäll och vinterfriss på en och samma gång!

5. Metal Mania

Platinablont hår instoppat i en grå kappa

Ett av de bästa sätten att förebygga statisk elekticitet under vintern är att kamma håret med en metallkam. När du kammar håret tar metallen i kammen bort statisk elektricitet som har byggts upp i håret. Lägg ner en metallkam i handväskan så att du lätt kan åtgärda problemet på språng i vinter.

6. Mer glans

Glansigt, lockat brunt hår

Under vintern kan hårfärgen börja se trist och bleknad ut för att håret är torrt. Återställ hårets’ naturliga glans genom att använda ett glanssprej på längderna. Genom att återställa glansen i håret kan du liva upp hårfärgen och ge håret mer liv.

7. Dubbelt upp

Redken Align 12 och Satinwear 02 som hålls upp av en hand

Skaffa en värmeskyddande produkt med dubbel effekt—skydda håret från värmeskador samtidigt som det blir smidigare. Då’ slår du två flugor i en smäll när du vill ha snyggt hår i vinter.

8. Pumpa upp volymen

Redken Pillowproof Dry Shampoo och Primer bredvid Diamond Oil

Förutom frissighet är platt hår ett irriterande problem som kommer med vintermössorna. För att få håret att se fylligt ut med mycket volym kan du använda ett torrschampo. Spreja det vid rötterna och kamma igenom med en metallkam för att liva upp håret.

9. Mer glans

Modell med glansigt brunt hår

Håll hårfärgen fräsch i vinter genom att boka in en Redken glansbehandling hos din frisör. Hårglans tonar och fräschar upp hårfärgen samtidigt som det ger glans och vårdar håret. Det’ är precis vad håret behöver under de kalla vintermånaderna.

10. Motverka statisk elektricitet

Redken Frizz Dismiss och PillowProof Dry Shampoo

Bekämpa statisk elektricitet på språng genom att stoppa ner några blad som motverkar frissighet i handväskan. Bladen eliminerar statiskt elektricitet utan att det behövs någon hårvårdsprodukt eller och det tynger inte ner håret. Det’ är ett enkelt sätt att fräscha upp håret på språng.

11. Återfukta håret på språng

Redken One United Leave In Conditioner bredvid en paddelborste och en ros

Håll håret återfuktat hela dagen genom att spreja längderna med balsamsprej. Sprejen ger håret fukt och skyddar det mot uttorkande vintervindar.

Låt’ inte vädret förstöra håret i vinter. Håll håret snyggt hela säsongen genom att återfukta det och bekämpa frissighet.