Allt om Lamellar Water: Must have-produkten för blekt, skadat hår

Om du nyligen har färgat eller blekt ditt hår kanske du undrar hur du kan hålla ditt hår starkt och hälsosamt. Och av goda skäl kräver färgbehandlat hår särskild vård.

Hår som har blekts eller slingats kan ofta bli torrt och skadat, och det gör det ännu viktigare att ha en bra och effektiv hårvårdsrutin som kan reparera ditt hår och få det i bra skick. För att håret ska se friskt och glansigt ut är det viktigt att ha en produkt som stärker håret inifrån, motverkar skador och tillför den fukt som kan gå förlorad när man slingar håret.

Redkens Lamellar Water, som ingår i Extreme Bleach Recovery-serien, är en innovativ rinse out-behandling som är ett absolut måste för blekt och slingat hår. Huvudingrediensen i behandlingen är lugnade cica som som fungerar som ett flytande bandage som hjälper till att förvandla och återuppbygga skadat och blekt hår.

Vad är Lamellar Water?

Till skillnad från de flesta behandlingar som sköljs ur består Redkens Lamellar Water-teknologi av vårdande lipider och katjoniska ytaktiva ämnen. Detta gör att teknologin kan fördela vårdande ingredienser mer effektivt än traditionella behandlingar som sköljs ur. Vårt Lamellar Water fungerar som ett unikt fordon som fördelar vårdande ingredienser på ett mer effektivt och exakt sätt.

“Lamellar Water är en spännande, flytande rinse out-behandling som vårdar håret. Den värmande teknologin återfuktar och ger glans. Dessutom fördelar den bara formulan på skadade områden av håret för att fylla ut porositeten. Applicera i fuktigt hår i längder och toppar, massera och skölj ur. Den innehåller dessutom cica, en trendig hudvårdsingrediens i efterbehandlingscremer som lugnar och reparerar håret”, förklarar Redkens varumärkesambassadör Rodney Cutler.

Hur hjälper Lamellar Water till att återställa blekt och skadat hår?

När Lamellar Water appliceras i fuktigt hår återfuktar Lamellar-teknologin på djupet för att återställa hårets mjukhet och glans. När de sköljs ur avsätts lipider och katjoniska ytaktiva ämnen i nanostorlek i håret via en process som kallas Nano-Precipitation. För skadat hår innebär det att behandlingen ger snabba och effektiva resultat.

“Jag älskar att rekommendera Lamellar Water till mina kunder med skadat och utsatt hår eftersom det på ett fantastiskt sätt slätar ut fjällskiktet och fyller i de skadade områdena utan att tynga ner håret. När ditt hår har reparerats och är mjukt och glänsande blir det så mycket enklare att styla eller till och med att lufttorka. För mig är det en helt oumbärlig produkt”, säger Redkens varumärkesambassadör Rodney Cutler.

Vad är cica och hur hjälper denna ingrediens till att vårda blekt och skadat hår?

Cica är ett kortnamn för det vetenskapliga namnet Centella Asiatica. Cica är känt inom hudvård för sin lugnande och reparerande verkan och därför valde Redken att tillsätta den innovativa ingrediensen till sina hårvårdsprodukter.

“Min favoritprodukt är det nya Lamellar Water som fungerar som ett flytande bandage för ditt hår och till och med innehåller cica som fungerar som ett lugnande och reparerande skydd för håret”, säger Redkens varumärkesambassadör Matt Rez.