Hitta den bästa hårinpackningen för din hårvårdsrutin

Vi’ erkänner –– vi’ har alla slarvat med hårvårdsrutinen ibland och struntat i inpackningar helt. Ofta används hårinpackningar som en sista utväg för att liva upp skadat hår som känns som’ att det inte längre går att rädda. Sanningen är att inpackningar ska användas mycket tidigare. Genom att lägga till regelbundna hårinpackningar i din hårvårdsrutin kan du kapsla in fukt i håret och förebygga slitage innan det sker. Om tanken på att ha ytterligare en produkt i din rutin känns överväldigande kan’ vi hjälpa dig. Läs vidare för att hitta den bästa hårinpackningen för just dig.

Vad är en hårinpackning?

Hand som håller upp en blå tub med Redken Extreme Mega Mask.

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Medan balsam och schampo är avsedda för daglig användning ska inpackningar “” användas var tredje tvätt eller när håret behöver extra vård. Vi har någonting att säga till alla som är flitiga –– användare av värmestylingverktyg! Även om vi är besatta av våra plattänger och locktänger kan de göra håret torrt om de används för mycket. För att motverka det innehåller vissa hårinpackningar till och med ingredienser som arganolja som tränger in i hårfibrerna. Betrakta hårinpackning som ett sätt att trycka på omstart för håret och ge det en chans att börja om på nytt. 

Hur använder man en hårinpackning?

Hand som håller i rakt, friskt och glansigt blont hår.

För att få ut maximalt av inpackningen måste den appliceras rätt. Börja med att applicera den på nytvättat och handdukstorkat hår. När håret fortfarande är fuktigt arbetar du igenom inpackningen i håret med en bredtandad kam för att fördela den jämnt från rötter till toppar. Ställ in en timer på 15 minuter så att produkten absorberas i håret. Hett tips! Efter att du haft i inpackningen i håret från rötterna till topparna blöter du en handduk i mycket hett vatten och sveper den om håret i en turban “för extra effekt .. För att undvika att det blir för mycket hoppar du över ditt vanliga balsam och rengör bara håret. Glöm’ inte att skölja ur inpackningen med kallt vatten för att försluta hårfibrerna och göra håret glansigare. För en superlyxig känsla kan du låta inpackningen verka över natten om du’ vill reparera skadat hår. Genom att låta den vara kvar i håret medan du får din skönhetssömn får den gott om tid på sig att verka. 

Långt, gyllene, vågigt blont hår.

En viktig faktor att vara uppmärksam på är att det’ finns en tid och en plats för hårinpackningar. Redkenfrisören Giovanni Giuntoli ger rådet att låta bli att använda inpackning tre till fyra dagar innan ett viktigt evenemang. “…Om du planerar att fixa håret och vill ha volym eller vågor i håret är det inte en bra idé att’ att använda en hårinpackning tre dagar innan, eftersom inpackningen ger intensiv vård åt håret… vilket tenderar att tynga ner håret, ge lockarna mindre spänst och göra håret lite glattare,” förklarar han. Spara hårinpackningen till en lat söndagmorgon när du inte har några’ särskilda planer och kan ägna tillräckligt med tid åt att låta produkten verka. 

Bästa hårinpackningen för din hårtyp

Redken All Soft Mega Mask, Color Extend Magnetics Mega Mask och Extreme Mega Mask bredvid varandra på disken.

I själva verket kan alla dra nytta av en hårinpackning. Även om håret kan se ut som att det’ inte är slitet och är relativt friskt utsätts’ det ändå för säsongsvariationer, föroreningar och dagligt slitage. Problemhår kan använda  All Soft’s Deep Conditioning Mega Masksom är särskilt utformad för att göra håret mjukt och glansigt. Du kan också ge färgat hår lite extra lyster med en care extender-inpackning  som ger lyster som varar i upp till tre tvättar. Tack vare RCT Protein complex ger formlerna med dubbla kammare i vår Mega Mask-familj ett skräddarsytt system som ger vård till alla tre nivåer i håret: rötter, inifrån och toppar. Även hår som lätt blir frissigt slätas ut av Frizz Dismiss. Den intensiva behandlingen kan ge skydd mot fuktighet och göra håret mer följsamt. Kom ihåg att håret är som en permanent krona som du bär på huvudet och som det är värt att anstränga sig för att vårda. När du en gång hittar den perfekta inpackningen’ kommer du att undra hur du klarade dig utan den.