De bästa sätten att behandla hår som håller på att bli tunt

Om du är stressad över din tunnhårighet kan det kännas skönt att veta att du inte är ensam. Många män är bekymrade om tunnhårighet eller håravfall. Det är det hårrelaterade bekymmer män besväras av mest före saker som mjäll, hårfärg och klåda i hårbotten. “En kille kan ha otroligt tjockt hår och ändå vara självmedveten och fråga mig om hans hår har blivit tunnare" , säger Redken Artist Lindsey Olson, som understryker att det är ett problem som hon ofta stöter på hos sina manliga kunder. De goda nyheterna? Det finns enkla medel att ta till för att göra något åt situationen. Det här är vad du behöver veta för att rocka ett fylligt hår.

Först och främst måste du välja rätt produkter.

Håravfall och tunnhårighet är komplicerat med många faktorer att ta hänsyn till men rätt produkter kan göra stor skillnad redan när det gäller bara hur ditt hår ser ut. Här kommer nya Redken Brews Instant Thickening Spray in, ett säkert kort när man vill uppnå snabba resultat. Genom att hjälpa till att öka diametern på ditt hårstrå skapar sprayen automatiskt en look och känsla av ett fylligare, tätare hår. Det är en härlig känsla att se omedelbara resultat.

Prova också Redken Brews Thickening Shampoo, ett specialschampo för tunt hår som gör att du som besväras av tunt hår eller tunnhårighet upplever att ditt hår ser bättre ut. Förutom att rengöra stärker det håret och tillför samtidigt näring till hårbotten och stimulerar den. Bonuspoäng utdelas också för den uppfriskande doften, en kombination av ingefära och mentol.

Hur du schamponerar ditt hår spelar också roll

På tal om schampo, det är några andra viktiga saker du måste tänka på förutom att välja rätt produkt, förklarar Olson. Att schamponera sitt hår regelbundet är en viktig sådan eftersom ansamlingar av olja i din hårbotten kan täppa till hårsäckarna, vilket kan göra att håret inte växer, säger hon. Och när du schamponerar det, klappa inte bara in lite schampo och tro att det är allt. "När du tvättar håret, passa på att massera hårbotten ordentligt medan du arbetar in schampot i håret", säger Olson.

Se upp för kepsen

Såsom tidigare nämnts finns det flera olika orsaker till tunnhårighet och håravfall, och många av dem är utom din kontroll (nu tänker vi på dina gener). Det finns dock några saker du kan kontrollera. Ett bra exempel: "Att ständigt utsätta håret för för tryck och slitningar kan göra att håret blir tunt, framhåller Olson. För kvinnor innebär detta att de inte ska göra för strama flätor och tofsar medan männen inte ska bära keps dag ut och dag in. Vem kunde väl veta det?