Populära skäggfrisyrer för män och hur man underhåller dem | Redken
>

Populära skäggfrisyrer för män och hur man underhåller dem

Från en avsmalnande Ducktail till en lång och fyllig Bandholz – upptäck de senaste trenderna inom skäggfrisyrer och hur du skapar dem.

Oavsett om vi vill erkänna det eller inte kan vårt val av skäggfrisyrer skapa eller motverka den estetik vi vill uppnå. Du kan ha på dig det senaste modet, men folk kommer att märka om din skäggsituation i ansiktet känns 80-tal. För att hålla dig uppdaterad om hur du ska grooma ditt skägg har vi valt ut sex skäggfrisyrer som är trendiga just nu och berättar hur du skapar och underhåller dem..

Bandholz-skägget

Denna skäggfrisyr skapades och spreds av skäggexperten Eric Bandholz och utgörs av en mustasch som sitter ihop med ett helskägg. Mustaschen bör trimmas så att håret inte täcker överläppen och kanterna ska sömlöst smälta in i skägget medan resten av skägget får växa fritt. Bandholz-skägget ger lumberjack-vibbar och ser extra häftigt ut på dig som har avlångt eller runt ansikte. Det kräver mycket tålamod eftersom det tar minst två månader och upp till ett år för att få den längd du behöver. När du ska odla ditt skägg behöver du använda en skäggolja för att vårda ditt hår samt en skäggbalm som Redken Brews After Shave Balm.

Ducktail-skägget

Denna sofistikerade men ändå robusta skäggtyp är fylligare än ett vanligt skägg och är kort upptill och har en lång, tjock undre del som smalnar av i slutet så att det ser ut som änden på en anka. För att skapa denna skäggfrisyr som är snygg på de flesta ansiktsformer utom ett väldigt avlångt och smalt ansikte, odla ett helskägg som är ungefär 5–10 cm långt och tjockt så att skägget ser spetsigt ut i slutet. Trimma sedan kinderna och halsen noggrant tills skägget ser symmetriskt ut. Använd en skäggolja som Redken Brews Beard Oil eller ett vax för att skapa den önskade avsmalnande formen.

Extendend goatee-skägget

Extendend goatee, eller det förlängda getskägget kallas även Hollywoodian och är en hybrid av getskägg och mustasch med fokus på hårväxten på hakan. Även om du har skäggväxt på käklinjen som sticker ut från getskägget har du inga polisonger som hindrar den här skäggfrisyren att hamna under kategorin helskägg. Den här skäggfrisyren kan du odla på bara några veckor och den passar bäst för dig med avlångt eller fyrkantigt ansikte. När det förlängda getskägget har formats är det ganska enkelt att underhålla den här skäggfrisyren. Raka de områden som redan har rakats, helst med en fuktgivande rakkräm som Redken Brews Shave Cream, och vårda sedan skäggstråna och huden under med lite skäggolja.

Garibaldi-skägget

Den här helskäggsstilen är väldigt lik Bandholz förutom att Garibaldi är kortare och har en bred, rund bas. Det tar dessutom inte lika lång tid att låta skägget växa ut för att få den här skäggfrisyren. Den här typen av skägg, som har fått sitt namn efter en italiensk general som hjälpte till att ena Italien på 1800-talet, ser bäst ut på dig som har ovalt eller långsmalt ansikte, och skägget måste formas så snart det börjar smalna av längst ned vid käklinjen. Mustaschen ska vara prydlig och du kan också låta den växa ut men den bör inte vara längre än skägget. Du behöver också en skäggolja som hjälper dig skapa en så snygg skäggstil som möjligt.

Old School Dutch-skägget

Old school-skäggfrisyren Abe Lincoln är ett långt, fylligt skägg utan mustach som går ihop med polisongerna och är jämn nedtill. Skägget passar dig som vill dölja en smal haka och satsa på en lumberjack-look. Old Dutch-skägget kan skapas i en skäggfrisyr som passar många olika ansiktsformer: Denna variant har en fyrkantig form, rakad haka och täcker kinderna. För att skapa en av dessa skäggfrisyrer låter du ansiktshåret växa tills det täcker hela ansiktet och vårdar huden och håret med skäggolja under processen. Använd trimmer och sax för att jämna till hårstråna samt skäggolja för att forma topparna.