Alireza Mousavi utsedd till Årets Frisör
>

Alireza Mousavi utsedd till Årets Frisör

Alireza Mousavi har precis mottagit den ultimata utmärkelsen som Årets Frisör. Han fångade juryn med sitt fantastiska arbete.

De allra bästa av Sveriges salonger, hårartister och frisörtalanger firades söndagen den 19 juni 2022 av Frisörföretagarna på det digitala evenemanget Årets Frisör 2022, där Alireza Mousavi, Redken Artist och Educator, från salongen Quomodo i Göteborg, stolt mottog den ultimata utmärkelsen "Årets Frisör 2022", samt utmärkelsen "Årets Dam 2022".

"Det känns underbart att få möjligheten att dela med sig av sitt arbete och helt fantastiskt att vinna och kunna inspirera andra frisörer. Jag hade ett budskap med mitt arbete och det känns som att det nått fram till juryn och andra i branschen, sa vinnaren Alireza Mousavi när han tog emot det åtråvärda priset till jublet från sina branschkollegor." Alireza Mousavi

 

Sluta aldrig jaga dina drömmar

Alireza började sin karriär som frisör år 2005 i Iran. På grund av begränsningar i branschen i Iran beslutade han sig för att flytta till Sverige år 2011 för att jaga sina drömmar. I början av 2014 tog han examen från Swedish International Hair Dresser Academy och år 2016 började han jobba med Redken. År 2017 började han jobba som Redken Artist och Educator. Vid utmärkelserna sa Alireza:

“Jag började helt enkelt gråta. Precis som de andra deltagarna har jag jobbat så hårt, så jag känner mig så tacksam över att ha vunnit dessa utmärkelser. Det var 100% tårar av lycka att bli erkänd för mitt hårda arbete och mitt engagemang för det jag älskar, som är vår bransch! Jag har en så stor respekt för denna bransch eftersom alla dagligen arbetar till sin maximala gräns för att utveckla sin kreativitet.

Jag är så oerhört tacksam över att bli utsedd till Årets frisör i Sverige! Jag kan fortfarande inte tro det. Jag kommer att använda trofén för att inspirera och motivera andra professionella frisörer och framförallt frisörer som just har börjat sin resa, eftersom det är de som ger hopp och är en frisk fläkt för vår bransch. Om jag kan, kan du!“.

Det digitala evenemanget

“Årets Frisör” av Frisörföretagarna hölls för första gången år 2004, och kan ses som Oscarsgalan för den Svenska hårbranschen, som arrangeras för att fira talanger inom branschen och framgångarna för dessa talanger. I år ägde evenemanget rum online, och nyheterna kunde därmed delas med en ännu bredare publik.