7 anledningar att prova en gloss
>

7 anledningar att prova gloss

7 anledningar att prova en gloss

Att färga håret behöver inte vara ett livslångt åtagande.

Att färga håret behöver inte vara ett livslångt åtagande. Det finns i själva verket ett sätt att flirta med nya hårfärger utan att kompromissa med hårets hälsa. Gloss, som Redkens Shades EQ, är en sorts demi-permanent hårfärg som livar upp hårets naturliga färg samtidigt som den korrigerar och ger nytt liv åt färgen. Det är perfekt för dem som inte har färgat håret tidigare eller helt enkelt vill prova en ny skönhetstrend utan att binda sig.

Gloss ger djup, fyllighet och volym som du inte visste saknades hos ditt hår. Den här glossen innehåller en blandning av direkta och oxidativa färger som ger glans, livar upp och korrigerar din befintliga hårfärg. Den gör håret vackrare utan att överbehandla eller torka ut det. Den här hårfärgen tror i princip att den är ett balsam. Coolt, eller hur? Se det som din hårfärgs nya BFF.  

Undrar du vad den här fantastika glossen kan göra med ditt hår? Här har du sju anledningar att prova gloss.

Färg utan åtagande

Eftersom tonad gloss är semipermanent bleks färgen med tiden, men det innebär inte att håret’ får synliga rötter eller utväxt. Eftersom Redken Shades EQ är en gloss lyfter och’ bleker det inte färgen på håret. Den’ har precis så mycket pigment som behövs för att förnya och förhöja hårfärgen utan att torka ut topparna. Frisörer gör denna behandling när de ’vill förstärka en kunds’ naturliga färg eller liva upp hår som tidigare färgats. Det’ är rätt behandling för att få glansigt och fylligt hår varje gång. 

Fräschar upp hårfärgen

Tyvärr varar inte hårfärg så länge innan den börjar blekna. Att använda en gloss är det bästa sättet att fräscha upp bleknande hårfärg. När den applicerats på håret gör den hårfärgen vackrare och korrigerar färgen genom att ta bort oönskade toner som uppstått efter ditt senaste besök. Säg adjö till bleknande toppar och trist hårfärg. Med Redken Shades EQ gloss kan du förvandla hårfärgen på bara 20 minuter.

Tar bort brassiga toner

Brassiga toner kan framträda på den bästa. Som alla blondiner kan vittna om kan det vara en mardröm att korrigera gula och orangea toner i håret. Genom att boka in en glossbehandling kan frisören färgkorrigera problematiska toner’ i håret och ge ett mer naturligt resultat.

Ökad glans

Gloss är som ett Instagram-filter för håret, IRL. För att ge håret liv och glans oavsett vilka toner du har. Shades EQ har en formula som skräddarsytts utan uttorkande ammoniak, vilket gör att din Redken-frisör kan färga håret utan att oroa sig för att det ska mista sin naturliga glans. En av de största fördelarna med gloss är att det försluter fjällskiktet på håret och ger en jämn yta som reflekterar ljus. Det låter i princip håret stå i rampljuset och livar upp håret i stort.

Ger volym och följsamhet

Precis som vid alla färgbehandlingar får gloss fjällskiktet att lyfta för att en liten mängd färg ska tränga in. När fjällskiktet lyfts skapas det volym och struktur, som gör håret lite mer följsamt när det stylas. Efter glossbehandlingen märker’ du att håret ser fylligare ut och är lättare att styla.

Om du’ är ute efter att snabbt liva upp hårfärgen är gloss definitivt rätt behandling för dig. På 20 minuter kan håret gå från vanligt och trist till djärvt och vackert. Det’ är en snabb och enkel behandling som hjälper dig att förbättra hårets utseende på nolltid.

Med gloss kan färgningen se väldigt naturlig och subtil ut. När håret bleks kan det ofta se väldigt gult ut på grund av hårets’ naturliga undertoner. Genom att ha i en gloss kan din frisör tona ner det gula och tillföra en ny nyans. Håret kommer alltså fortfarande att vara blont, men glossen gör att frisören kan göra färgen antingen mer gyllene eller mer askblond eller mer av någon annan färgton som de väljer! Tänk på gloss som den perfekta avslutningen på en färgning.

Undrar du vad mer gloss kan göra för dig? Boka tid på din lokala Redken-salong för att höra dig för om Shades EQ Gloss är rätt för dig (Varning: Det är den).