Nybörjarguide till hårgloss | Redken
>

Nybörjarguide till gloss

Ge ditt hår ett uppfräschat och ”glossy” utseende med Redken Shades EQ – och få ett strålande resultat med färger som du kan experimentera med som du önskar!

NYBÖRJARGUIDE TILL HÅRGLOSS

Det kan vara svårt och förvirrande att navigera i världen av hårfärger, särskilt för dig som aldrig tidigare har färgat ditt hår. Från fackspråket hos frisören till de ändlösa trenderna och stilarna – det är inte underligt om det verkar överväldigande att hitta sin egen perfekta hårfärg.

Är du på utkik efter en liten förändring utan att kasta dig ut i en ny permanent hårfärg, kan du alltid prata med din lokala Redken-frisör om vår Shades EQ-serie. Shades EQ är ett glimrande sätt att testa världen av hårfärger på. Produkterna är en slags demi-permanenta hårfärger som går in och rättar upp hårets tillstånd och nyans, samtidigt som den fräschar upp ditt hårs utseende och fungerar som hårgloss.

Innan vi dyker ned i världen av hårgloss, låt oss introducera dig för begreppet jungfruhår, även känt som ”virgin hair”.

VAD ÄR JUNGFRUHÅR?

I hårfärgsvärlden finns det två huvudkategorier: Obehandlat hår och färgbehandlat hår. Om du aldrig har färgat eller slingat håret, eller på något annat sätt ändrat din hårfärg, har du obehandlat hår. Det kallas också för jungfruhår.

Vad innebär det när du gör din första professionella hårfärgning?

Det betyder att du har (nästintill) obegränsade möjligheter. Hår som aldrig har blivit kemiskt behandlat är i regel hälsosammare och lättare att arbeta med.

Varje frisör kommer berätta för dig att obehandlat hår kommer få din hårfärg att se ännu bättre ut.

Med Redkens Shades EQ kommer ditt hår förnyas och samtidigt förbli lent, skinande och hälsosamt lång tid efter att du har lämnat salongen. Shades EQ-hårfärgen fungerar mest av allt som en glansgivande hårgloss och toningsfärg.

VAD ÄR EN HÅRGLOSS?

Hårgloss är en slags demi-permanent hårfärg som hjälper med att fräscha upp, tona och förstärka din hårfärg.

Demi-permanent betyder att färgen gradvis avtonas ur ditt hår. Hårfärgens molekyler färgar endast ytan och tränger inte in i hårets kutikula. Färgen lägger sig som ett extra lager ovanpå håret och lämnar det mjukt, skinande och lent.

Vår hårgloss-serie är på många sätt det perfekta valet för dig som önskar en hårförändring med ett naturligt resultat. Det är lätt att leka med nyanser och färgmetoder och redan efter 20 minuter kommer ditt hår framstå som uppfräschat och fullt av glans.

VARFÖR VÄLJA HÅRGLOSS FRAMFÖR FULLFÄRGNING?

Om det är första gången du ska färga ditt hår kan du med fördel välja en toning med hårgloss framför en fullfärgning.

En hårgloss är en skonsammare form av hårfärg och är därför väl ägnad för dig som har obehandlat hår och inte har lust att kasta dig ut i en stor förändring. Med denna hårgloss får du en mindre hårförvandling som framhäver din naturliga hårfärg och bevarar glansen.

FÖRDELAR MED SHADES EQ:

Det finns flera fördelar för det obehandlade håret att välja Shades EQ från Redken. Här är några av dem:

  • Ammoniakfri för bättre doft
  • Ger håret massor av glans
  • Färgkorrigerande
  • Tar endast 20 minuter

Läs om fördelarna med Shades EQ

SÅ UTFÖRS FÄRGAPPLICERINGEN I VÅRA SALONGER

shades eq-swedan

Med vår hårgloss kan du enkelt och snabbt få en ny och skinande hårfärg hos din lokala Redken-frisör.

När din frisör har beslutat att en hårgloss är den bästa lösningen till ditt hår är det bara att komma i gång!

Behandlingen börjar med att frisören applicerar hårglossen från dina hårrötter och ut i hårspetsarna. Färgen kan se annorlunda ut än den du har valt när den först kommer i håret. Men var inte orolig, den färgen har inte nödvändigtvis något med slutresultatet att göra.

När glossen är applicerad i ditt hår ska den verka ett litet tag. Det tar i regel endast 20 minuter – så nu kan du slappna av, luta dig tillbaka och vänta på din nya look.

När de 20 minuterna har gått kommer frisören skölja produkten ur ditt hår.

Som avslutning på din färgbehandling får du håret tvättat och stylat.

VÅR SHADES EQ HÅRGLOSS ÄR EN DEMI-PERMANENT HÅRFÄRG

En demi-permanent hårfärg är en hårfärg som inte är permanent utan kommer blekna med tiden.

Hårgloss-färgningen ger dig möjlighet att prova en ny hårfärg och se om den är något för dig, utan att du behöver ha färgen någon längre tid.

Samtidigt ger vår demi-permanenta hårfärg dig möjlighet att testa fler nyanser på kortare tid. Och du har bra möjligheter att experimentera med flera olika utseenden och tekniker tills du hittar det perfekta för dig och din personliga stil.

ANVÄND HÅRGLOSS TILL TONING AV HÅRET

En hårgloss kan också beskrivas som en toningsfärg. En hårgloss kan enkelt ge ett dämpat resultat och bli ett vackert komplement till din naturliga hårfärg. Men du kan tona ditt hår i precis den nyans du drömmer om.

Du kan antingen gå efter ett naturligt utseendet och ge håret en mörkare eller ljusare nyans, eller kan du gå efter ett dristigare resultat och välja exempelvis en ljusröd färg.

Ge ditt hår ett uppfräschat och ”glossy” utseende med Redken Shades EQ – och få ett strålande resultat med färger som du kan experimentera med som du önskar!