Nybörjarguide till gloss
>

Nybörjarguide till gloss

Det kan vara extremt förvirrande att orientera sig i världen av hårfärger för dem som aldrig färgat håret förut. Vi har alltifrån komplicerad salongsjargong till ett oändligt antal trender och stilar, så’ det är inte undra på att det kan kännas lite överväldigande att hitta den perfekta hårfärgen.

Om du däremot är ute efter’ en mindre förändring utan att förbinda dig till permanent färg bör du tala med din frisör om Redkens Shades EQ Gloss-behandling. Denna snabba och enkla behandling är ett perfekt sätt att doppa tån i världen av hårfäger, eftersom gloss är en sorts semipermanent färg som vårdar, tonar och livar upp hårets utseende.

Undrar du vad allt det där betyder?

Innan vi dyker in i världen av gloss ska vi tala lite’ om obehandlat hår och vad det innebär när du ska färga håret för första gången.

Vad är obehandlat hår?

I hårfärgernas värld finns det främst två typer av hår: obehandlat och färgbehandlat hår. Obehandlat hår är hår som aldrig har färgats förut. Så om du’ aldrig har färgat, blekt eller på annat sätt ändrat färg på håret har du obehandlat hår.

Vad betyder det inför din första färgning?

Det innebär att du har massor att välja på. Eftersom obehandlat hår aldrig har behandlats kemiskt, är det’ oftast friskare och lättare att arbeta med när det gäller färgning, vilket är mycket bra för en nybörjare som du.

Precis som vilken frisör som helst skulle tala om för dig ger friskt hår större sannolikhet för fantastiska resultat. Genom att använda en gloss kan du säkerställa att håret förblir mjukt, glansigt och friskt under en lång tid efter att du lämnar salongen.

Vad är en gloss?

Gloss (LÄNK TILL ARTIKEL OM GLOSS) är en sorts semipermenant hårfärg som fräschar upp, tonar och förbättrar hårfärgen. Undrar du vad semipermanent betyder? Det betyder i princip att färgen bleknar gradvis med tiden. Anledningen till att det sker är att färgmolekylerna helt enkelt täcker hårstråna snarare än gräver sig djupt in i hårfibrerna’. Genom att det lägger sig ovanpå hårstråna förblir håret mjukt, glansigt och följsamt. Vad mer kan man begära av en 20-minutersbehandling?

Applicering av färg

När du och din frisör en gång har bestämt vilken gloss som är bäst för ditt hår är ’det dags för applicering. Frisören börjar med att applicera glossen från rötterna till topparna. Låt dig’ inte avskräckas av färgen på blandningen som appliceras i håret. Färgen på den blandning som ’appliceras är inte nödvändigtvis’ samma färg som slutresultatet.

Efter att frisören har applicerat den sista droppen gloss i håret låter frisören glossen verka. Det’ tar normalt bara 20 minuter, och under tiden kan du luta dig tillbaka, slappna av och läsa en tidning.

Efter att 20 minuter har gått tar frisören dig till schamponeringen och sköljer ur produkten. Därefter schamponeras håret, behandlas med balsam och stylas till perfektion.

Voilà – fantastisk, frisk och glänsande hårfärg! Förstår du? Det var inte så’ farligt trots allt.