Redken | Vad är hårfärg med lågt pH-värde?
>

Vad är hårfärg med lågt pH-värde?

Att välja hårfärg handlar om mer än att bara välja en nyans. Man funderar sällan över betydelsen av lågt pH-värde och alkalinitet när det gäller hårfärg och hårstyrka.

Att välja hårfärg handlar om mer än att bara välja en nyans. Man funderar sällan över betydelsen av lågt pH-värde och alkalinitet när det gäller hårfärg och hårstyrka. Nedan kommer vi att förklara varför hårfärg med lågt pH-värde (även känt som "acidic haircolor") är särskilt viktigt för att du ska få det bästa resultatet.

Varför är alkalinitet och pH-värde viktigt för mitt hår?

Kort sagt (utan att väcka rysliga minnen från kemilektionerna i grundskolan) visar pH-värdet hur mycket syra som finns i en lösning. pH-skalan går från 0 till 14, där ett pH-värde på 0 till 6 är en syra, 7 är neutral, och 8 till 14 är en bas. pH-värdet, i kombination med protein och fukt, avgör i slutändan hårets tillstånd, styrka, längd, form och färg. Ett mer alkaliskt tillstånd kan därför påverka mängden bakterier och olja (som vi alla har) i hårbotten och kan orsaka mjäll.

Vilket Ph-värde ska mitt hår ha?

Enligt Redken Artist George Garcia är håret hälsosammast och sundast när det har ett pH-värde mellan 4,5 och 5,5. En sak att vara medveten om är dock att mycket av det vi utsätter håret för – kemiska processer som att bleka håret och till och med användning av schampo – kan ändra hårets pH-värde och göra det mer basiskt, vilket kan skada håret. Den goda nyheten är att du med Redkens produkter kan balansera hårets pH-värde och hålla det starkt och sunt. Det har varit en del av Redkens DNA sedan märket grundades på 1960-talet. Alla Redkens schampon är pH-balanserade, medan Redkens balsam är svagt sura. Kombinationen av dessa är därför en unik blandning som resulterar i att hårets pH-nivå blir precis rätt.

Vad är hårfärg med lågt pH-värde?

Enligt George Garcia: ”hårfärg med lågt pH-värde ger håret balans”. Alla Redkens Shades EQ Gloss-hårfärger har ett lågt pH-värde och med Shades EQ Gloss och seriens breda urval av hårfärger kan du inte bara skapa de bästa och mest skräddarsydda resultaten - du kommer också att ge håret en fantastisk glans och vård. Shades EQ är en hårfärg som tror att den är ett balsam.

Varför ska jag be om en hårfärg med lågt pH-värde?

Att be om en demi-permanent hårfärg med lågt pH-värde är särskilt viktigt efter en blekning, till exempel efter slingor eller balayage, eftersom en blekning sätter håret i ett alkaliskt tillstånd, med ett pH-värde på 10 eller 11. Blekningen kommer därför att ha en stor inverkan på hårets struktur och generella tillstånd. Följ din Redken-stylists råd och be om hårfärger med lågt pH-värde, såsom Shades EQ.

En demi-permanent hårfärg med lågt pH-värde, som Shades EQ, innehåller en formula som är berikad med vete-aminosyra, som vårdar håret och gör det extra glansfullt. Alla typer av missfärgat eller bleknat hår korrigeras omedelbart efter en behandling med Shades EQ. När formulan appliceras i håret blandas den varsamt in och tonar håret, för att ge en vacker finish.

Läs mer om Shades EQ här

Vilket är det mest sunda sättet att färga mitt hår på?

Oavsett om du vill följa en ny hårfärgstrend eller om du önskar färga ditt hår för första gången, så är det oerhört viktigt att du besöker en professionell stylist och frisör, som kan upprätthålla hårets hälsa och integritet genom hårfärgningsprocessen. Redkens Color Mantra delar in håret i 3 zoner och vi applicerar färg i de olika zonerna baserat på pH-värde, eftersom varje zon accepterar färg olika, beroende på hårets tillstånd. På så sätt kan vi säkerställa och maximera färgresultatet och minimera belastningen på håret. Vi kan därmed också säkerställa att håret upprätthåller rätt pH-värde.

ZON 1: Omfattar håret närmast hårbotten och är de första ca 2,5 cm.
ZON 2: Är hårets mittparti och börjar där zon 1 slutar.
ZON 3: Är antingen mycket poröst hår (toppar) eller den del av håret som börjar vid axlarna (alla hår har inte en zon 3)

Redkens stylister och frisörer applicerar endast alkaliska färger i Zon 1. Shades EQ med ett lågt pH-värde appliceras enbart på Zon 2 och 3 för att maximera färgresultatet och minimera belastningen på håret.

Hitta en salong nära dig här.