Så här får du ett långt och starkt hår | Redken
>

REDKENS BÄSTA RÅD TILL ATT FÅ ETT LÅNGT OCH STARKT HÅR

KAN JAG FÅ MITT HÅR ATT VÄXA SNABBARE?

Många kvinnor drömmer om ett långt, glansfullt och starkt hår. Men vägen dit kan ta tid och kräver att du ger håret den rätta behandlingen, för att inte bara få en vacker längd, utan också få ett hår som ser välvårdat och friskt ut. Men hur snabbt växer hår egentligen? Och kan man göra något för att få sitt hår att växa snabbare? Få Redkens stylisters bästa råd till hårvård och produkter som kommer ta ditt hår till nya längder.

I genomsnitt växer vårt hår en centimeter i månaden och du ska därför utrusta dig med en smula tålamod, om du vill gå från en kortare frisyr till en med massor av längd.

Vi kan nödvändigtvis inte skynda på den naturliga processen. Men vi kan däremot skapa goda förutsättningar för att vårt hår växer och samtidigt vårdas.

En del kvinnor undviker att bli klippta av rädsla för att det kommer avlägsna dyrbara centimetrar från håret. Men ett av de viktigaste råden till dig som drömmer om långt hår, är just att vårda det – både därhemma med de rätta produkterna och hos frisören genom att få klippt topparna med jämna mellanrum.

Om du skämmer bort ditt hår kommer belöningen senare i form av både längd, styrka och glans

.

HUR KAN JAG FÅ ETT LÅNGT OCH STÄRKT HÅR?

vEnligt Redken Artist Adina Doss är det bästa sättet för att uppnå längre hår att fokusera på en kombination av både interna och externa faktorer.

Interna faktorer

Med interna faktorer menas bland annat en balanserad kost rik på de vitaminer och mineraler som din kropp behöver. Vårt hår har behov av en rad viktiga näringsämnen för att hålla sig friskt och starkt och för att upprätthålla en normal hårväxt.

Dessutom kan bristande sömn och stress påverka vår kropp och välbefinnande och därmed också hur vårt hår växer.

Externa faktorer

Det finns också en del externa faktorer som kan påverka håret. Här är en bra början att gå igenom de produkter du använder i din hårvårdsrutin. Schampo, balsam och hårmask ska vara närande för både hår och hårbotten och bidra till att håret stärks.

Det samma gäller många stylingprodukter. En del kan ha en uttorkande verkan på håret som kan resultera i skadat hår. Det betyder inte bara att håret kan se slitet och trist ut, men också att det kan vara svårt att få det att växa sig långt.

Andra yttre påverkningar kan dessutom komma från solning och badning i saltvatten, där bägge aktiviteter kan torka ut håret och göra det mer benäget att klyvas och brytas av.

TIO TIPS FÖR ATT FÅ ETT LÄNGRE HÅR

När det kommer till tips och tricks har våra Redken Educators Carl Bjernliden, Ronny Eide och Sara Hellberg listat sina tio bästa råd till hur du kan få längre hår:

1.Använd de rätta produkterna till hår och hårbotten.

2. Tvätta inte håret varje dag och var skonsam mot ditt hår och hårbotten.

3. Använd Redken Extreme Length-serien för att vårda ditt hår och kom ihåg att utföra behandlingarna regelbundet. Extreme Length hjälper med att stärka hårfibrerna och motverka kluvna spetsar, och minskar därmed behovet för att klippa håret. Serien innehåller biotin som stärker håret. Använd dessutom en vårdande hårkur var tredje tvätt.

4. Gå inte och lägg dig med vått hår. Håret är svagare när det är vått och du kan därför riskera att skada håret om du sover med hår som är vått.

5. Borsta hår och hårbotten med en naturborste.

6. Var försiktig med att använda värmeverktyg. Värme försvagar bindningar i håret och kan skada det. Skydda också håret mot solen.

7. Använd alltid Redkens Extreme Play Safe när du använder värmeverktyg.

8. Undvik permanent hårfärg eller blekning av hårets längder. Hårblekningsprodukter och hårfärger kan ändra på hårets struktur och göra det svagare.

9. Undvik för strama håruppsättningar. Om du föredrar att ha håret uppsatt är det en bra idé att göra lösa uppsättningar som till exempel en låg knut, flätning eller hästsvans. Höga och stramande uppsättningar ska helst undvikas då de sliter mycket på håret.

10. 10.Var försiktig med vissa hårklämmor, hårband och hårsmycken, som kan leda till att håret bryts av. Använd till exempel hellre mjuka hårsnoddar av tyg än vanliga snoddar som hålls ihop av en metallklämma. Det kan slita på håret och öka risken för skadat hår. 

HÅRVÅRDSSERIE FÖR DIG SOM ÖNSKAR LÅNGT HÅR

Redken Extreme Length är en hårvårdsserie särskilt framtagen för att hjälpa med att stärka håret genom att minska antalet avbrutna hårstrån och ge ett längre och starkare hår! Om du vill ha längd och styrka är Redken Extreme Length-serien något för dig.

Extreme Length Shampoo innehåller biotin som är ett vitamin som spelar en viktig roll för hårets tillstånd. När schampot används tillsammans med Extreme Length Conditioner och Extreme Length Leave-In Treatment får du möjlighet för att stärka håret och ge det ett hälsosamt utseende.

Serien hjälper också med att förebygga och minska synligheten av kluvna toppar: ”Det är en mycket bättre rutin för ditt hår att använda hela systemet från början till slut, än att använda endast en leave-in-behandling om du vill ge ditt hår styrka.” säger Redken Artist Adina Doss.

Och igen betyder starkare hår potentiellt längre hår. Det är en särskilt bra idé att fokusera på att använda balsamet i mellanlängderna och topparna, då de kan vara mottagligare för skador om du regelbundet färgbehandlar ditt hår. ”Hårfärgsstilar som balayage och ”lived in”-toppar betyder att hårtopparna blir ljusare och lättare, och att du därför behöver något som kan hjälpa med att stärka längderna. Extreme Length-serien är det perfekta valet.” säger Doss.

MINSKAR SYNLIGHETEN AV KLUVNA TOPPAR

Kluvna toppar är hårets största fiende, särskilt när du försöker få det till att bli längre.

Kluvna toppar uppstår i hårstråets yttersta delar när de är försvagade. Om det inte behandlas kan det hindra ditt hår från att växa ut och vara starkt.

Prova Redken Extreme Length Leave-In Treatment som både hjälper med att försegla och minska tunna, kluvna toppar, när det används som en serie tillsammans med Extreme Length Schampo och Conditioner.

VILKA LIVSSTILSVANOR SKA JAG ÄNDRA FÖR ATT KUNNA UPPNÅ ETT LÄNGRE OCH STARKARE HÅR?

Utöver att använda vår trio av produkter finns det några få livsstilsändringar du kan införa när du prövar att få ditt hår till att växa.

Regelbundna klippningar är viktiga för att bli av med de kluvna topparna, men det kan faktiskt gå längre tid mellan toppningarna av håret än vad du tror.

“En toppning av håret var sjätte till åttonde vecka är verkligen inte nödvändigt. Med en bra klippning bör det kunna gå tre månader, eller där omkring.” säger Doss. ”När du får en toppning ska du tänka på det som ett sätt att forma din frisyr på och inte som ett sätt att förlora längder på.” föreslår hon.

Värmeverktyg kan också slita på håret, särskilt om du prövar att få det att bli långt. Prova att minimera användningen av värmestyling så långt det är möjligt, eller försök i alla fall att använda en värmeskyddande produkt, som exempelvis Redkens Extreme Play Safe eller Thermal Spray varje gång du använder värme till håret.