Redken | Experttips för hur du får längre hår
>

Experttips för hur du får längre hår

Vill du ha längre hår? Då är dessa tips och produkter från våra frisörer något för dig. Lär dig hur du får längre hår och lär känna Redkens hårvårdsserie Extreme Length.

Det brukar kännas som om håret inte växer om man tittar ofta på det. Oavsett om du råkade klippa håret lite för kort eller helt enkelt bara önskar lite längre hår är det ett faktum att det känns som ett oändligt uppdrag att vänta på att det ska växa ut. Men tack och lov behöver det inte längre vara så. Frisörerna förlitar sig på den nya Redken-serien som kan hjälpa ditt hår att nå nya längder genom att stärka håret för att minska antalet brutna hårstrån, tillsammans med andra förslag på hur du kan få längre hår.

Hur får jag ett längre och starkare hår?

Det bästa sättet att få ett längre hår är att fokusera på en kombination av interna och externa faktorer, förklarar Redken Artist Adina Doss. När det gäller ditt inre innebär det att äta en balanserad kost med mycket vitaminer och näringsämnen som din kropp behöver för att må bra – kom ihåg att håret kan växa så mycket som 7–15 cm varje år*. Externt innebär det att tänka på vilka produkter du väljer att ha med i din hårvårdsrutin. Det innebär också att du måste klippa håret regelbundet för att hålla det i så bra skick som möjligt.

När det gäller tips och trick har Redken Educator Carl Bjernliden, Ronny Eide och Sara Hellberg listat 10 tips på hur du kan få längre hår:

1. Använd produkter som är anpassade efter just ditt hår och din hårbotten.

2. Tvätta inte håret varje dag. Tvätta håret varsamt och inte för ofta.

3. Använd alltid Extreme Length-serien för att ta hand om ditt hår på bästa sätt och kom ihåg att utföra behandlingarna regelbundet. Extreme Length hjälper till att stärka hårfibrerna och motverkar kluvna toppar, så att du inte behöver klippa håret lika ofta och därmed uppnå längre hår, medan biotin stärker håret. Använd hårinpackning var tredje tvätt.

4. Gå inte och lägg dig med blött hår.

5. Borsta håret och hårbotten med en Boar Bristle-borste, som är en borste med naturliga borst.

6. Var försiktig när du använder värmeverktyg. Värme försvagar de svaga bindningarna i håret och kan skada håret. Skydda även håret mot solen.

7. Använd ALLTID värmeskyddande produkter från Redken när du använder värmeverktyg.

8. Använd inte permanent hårfärg eller blekmedel i dina hårlängder. Blekning och hårfärgning försvagar disulfidbindningarna i håret. Det försämrar din hårkvalitet, så var uppmärksam på det.

9. Ha ditt hår uppsatt i hästsvans eller en lös fläta. När du har hästsvans, placera den då på olika ställen på huvudet. Om du sover med fläta, se till att den är lös.

10. Var försiktig med hårspännen/hårband/smycken som kan slita på håret.

Hur kan Redkens Extreme Length-serie med biotin hjälpa dig att få längre hår?

Redken Extreme Length är en serie särskilt framtagen för att stärka ditt hår för att minska antalet brutna hårstrån och ge dig ett längre och starkare hår! Om du önskar ett långt och starkt hår är vår serie Redken Extreme Length något för dig!

Extreme Length Shampoo innehåller biotin, ett vitamin som spelar en viktig roll för hårets tillstånd. När schampot används som ett system tillsammans med Extreme Length Conditioner och Extreme Length Leave-In Treatment kan det stärka ditt hår och få det att se sundare ut. Serien hjälper också till att förebygga och minska synligheten av kluvna toppar. "Att använda hela serien från början till slut är mycket bättre än att bara använda en leave-in-behandling när man vill stärka sitt hår”, förklarar Redken Artist Lindsey Olson.

Och, återigen, starkare hår innebär potentiellt längre hår. Det är särskilt bra att fokusera på att använda balsamet i längder och toppar eftersom dessa kan vara mer känsliga för skador om du regelbundet färgar håret. “Hårfärgningar som ombré och "lived in"-toppar innebär att topparna blir ljusare och ljusare och att du behöver något som hjälper till att stärka dina längder. Extreme Length-serien är den perfekta lösningen på det”, säger Olson.

Hur kan jag minska synligheten av kluvna toppar med Extreme Length-serien?

Kluvna toppar är hårets främsta fiende, särskilt när du försöker få det att växa ut. Kluvna toppar uppstår längst ut på hårstrået när det är skört och försvagat, och om du inte tar itu med det kan det leda till att du inte får ett starkare och sundare hår. Använd Redken Extreme Length Leave-In Treatment tillsammans med Extreme Length Shampoo och Conditioner för att hjälpa till att både försegla och minska synligheten av kluvna toppar.

Vilka livsstilsvanor kan bidra till att håret växer sig längre och starkare?

Förutom att använda den här trion finns det några livsstilsförändringar du kan göra när du försöker få ditt hår att växa längre. Det är viktigt att klippa håret regelbundet för att bli av med de där kluvna topparna vi nämnde, men du kan faktiskt vänta längre än du tror mellan klippningarna. “Att klippa sig var sjätte eller åttonde vecka är lite för ofta. Med en bra klippning kan man vänta ungefär tre månader" säger Doss. När du faktiskt klipper dig, se det som att du friskar upp din frisyr istället för att tänka på att håret blir kortare", föreslår hon. Värmeverktyg kan också skada håret, särskilt när du vill uppnå ett längre hår. Försök minimera din värmestyling så mycket som möjligt eller se åtminstone till att använda en värmeskyddande produkt, till exempel Redkens Thermal Spray varje gång du stylar ditt hår med värmeverktyg.

 

*Loussouarn, Geneviève; El Rawadi, Charles; Genain, Gilles (2005). "Diversity of hair growth profiles". International Journal of Dermatology. 44 (s1): 6–9. doi:10.1111/j.1365-4632.2005.02800.x. Hämtad 3 juli, 2020.