Torrt och ledset hår? Här är de bästa produkterna | Redken
>

Här är de bästa produkterna som hjälper mot torrt hår

redken all soft how to dry hair

Ser ditt hår torrt, matt och ledset ut? Det är ett tecken på att det har behov av fuktgivande hårprodukter som kan hjälpa glansen åter.

Läs mer om vilka orsaker som kan ligga bakom torrt hår och få råd att välja de bästa fuktgivande hårprodukterna från Redken, som kan ge ditt hår förnyat liv.

VARFÖR ÄR MITT HÅR TORRT?

Det kan finns många orsaker till att ditt hår är torrt, antingen i perioder eller hela tiden. Vissa kvinnor har från naturen blivit skänkta ett hår med en lite grövre struktur, som exempelvis lockigt hår, och det har ofta tendens att bli torrt och burrigt.

Men även yttre faktorer kan ha inflytelse på vårt hår och om det mister sin fukt och därmed glans.

De vanligaste orsakerna till torrt hår:

  • Du har fått kemiska behandlingar, bland annat hårfärgningar som kan påverka hårstrukturen.
  • Sommarsolen har torkat ut håret.
  • Du använder hårprodukter utan vårdande egenskaper.
  • Du fönar, plattar och krusar håret ofta eller använder övriga värmestyling-redskap.

TECKEN PÅ ATT DITT HÅR ÄR TORRT

Utöver att håret känns torrt mellan fingrarna finns det flera tecken på att det har behov för mer fukt och vårdande hårprodukter.

De vanligaste tecknen på torrt hår:

  • Håret ser matt ut.
  • Håret har tendens att bli burrigt.
  • Du har kluvna toppar.
  • Håret är svårt att reda ut.
  • Ditt hår bryts av i topparna.

DÄRFÖR BÖR DU FÅ BUKT MED TORRT HÅR

Det är inte endast för glansens skull det är bra att få liv i torrt hår. När håret är torrt är det nämligen ett uttryck för att det inte får den vård och fukt som det har behov för.

Över tid kan det torra håret få skador som kan visa sig som kluvna toppar, och det kommer lättare att brytas. Om du drömmer om ett långt eller glansfullt hår är det nu du ska hjälpa ditt hår.

Det er en bra idé att reagera om du kan se att ditt hår ser lite ledset och tråkigt ut – med de rätta hårvårdsprodukterna kan du både stärka, fukta och ge håret förnyad glans och förebygga ett ;skadat och förstört hår..

REDKENS BÄSTA PRODUKTER MOT TORRT HÅR

Redken har utvecklat hårvårdsserien All Soft som består av fuktgivande produkter för torrt och svagt hår. Serien utgörs av ett schampo, balsam, hårmask och hårolja, och alla produkterna är berikade med bland annat arganolja. Det är ett komplett hårsystem som tar upp kampen mot torrt, tråkigt och matt hår.

SCHAMPO FÖR TORRT HÅR

All Soft Shampoo är berikat med arganolja som främjar mjukhet i torrt och svagt hår, och lämnar håret mjukt, smidigt och glansfullt. Produkten innehåller RCT Protein Complex™ som vårdar håret från rot till topp.

Schampot återupprättar proteinnivån i håret och ger förnyad styrka och intensiv mjukhet.

BALSAM FÖR TORRT HÅR

All Soft Conditioner innehåller också Redkens exklusiva RCT Protein Complex™ som behandlar håret från rot till topp och ger mjukhet och vård till torrt och sprött hår.

Ge omvårdnad till håret och gör det lätt att reda ut med det kompletta All Soft-hårvårdssystemet. Detta balsam slätar ut håret och gör det jämnt att se på, samtidigt som det tillför näring och kontrollerar burrighet.

KOM IHÅG HÅRKUREN

En bra fuktgivande hårbehandling är ett måste för torrt hår. All Soft Heavy Cream Super Treatment Mask är en fuktgivande hårmask till torrt och sprött hår, som återuppbygger, stärker och mjukgör håret.

Hårbehandlingen ger intensiv fukt och hjälper med att hålla styr på burrigt hår. Den stärker, ger maximal fukttillförsel och gör håret medgörligare, för att det ska få mer rörelse och glans.

Den ska appliceras i handdukstorrt hår efter tvätt med All Soft Schampo och All Soft Conditioner. Använd produkten minst en gång i veckan för en intensiv kur.

LEAVE-IN TREATMENT OCH VÄRMESKYDD

Efter hårtvätt kan du hjälpa håret med att återbilda och bevara fukten med All Soft Moisture Restore.Produkten minskar synligt kluvna toppar, tämjer burr och gör håret lättare att frisera.

Moisture Restore fungerar dessutom som värmeskydd upp till 230 grader – det är den perfekta för-styling produkten för dig som önskar skinande och mjukt hår.

Applicera produkten i handdukstorrt hår utan att skölja ur.

HÅROLJA

All Soft Argan-6 leave-in hårolja utjämnar, vårdar och tillför mjukhet till torrt hår. Denna hårolja kan användas på flera sätt: Som en primer innan hårtvätt eller föning, efter föning för att jämna ut håret eller som intensiv hårbehandling om natten.

Håroljan är berikad med omega-6 för att ge torrt hår en intensiv balsamvård, som ger ihållande mjukhet och näring till alla hårtyper.