Få silkeslent hår » Målriktad hårvård | Redken
>

SÅ HÄR FÅR DU SILKESLENT HÅR

how to get super soft silky hair

Oavsett om ditt hår plötsligt känns torrt och tråkigt eller om solens strålat har torkat ut det, har Redken en rad tips och tricks som kan ge ditt hår den extra fukt det behöver.

Det är alltid tillfredsställande att köra fingrarna genom ett silkeslent hår. Men det finns många faktorer, till exempel hårtyp och yttre omständigheter som vind och väder, som gör att det inte alltid är precis så mjukt som vi drömmer om.

REDKENS BÄSTA TIPS FÖR SILKESLENT HÅR

Vägen till mjukt och skinande hår börjar redan i duschen men slutar inte där. Vi har samlat de bästa hårvårdstipsen för att ta hand om ditt hår och skydda det mot utefrånkommande faktorer.

1. VÄLJ PRODUKTER TILL TORRT OCH SKADAT HÅR

De rätta produkterna gör hela skillnaden. För att hantera torrt, skört hår och främja välvårdat hår har Redken skapat All Soft-serien. Denna hårvårdsserie är gjord med kraftfulla, vårdande ingredienser och rymmer allt från schampo och balsam till återuppbyggande hårmasker, håroljor och leave-in behandlingar. I kombination kommer All Soft-serien resultera i ett silkeslent och skinande hår från hårrötterna ut till topparna.

Denna hårvårdsserie är precis som resten av Redkens produktserie baserad på vetenskap. Produkterna är formulerade med flera målriktade och återbildande ingredienser, som exempelvis mjukgörande arganolja, fuktande aloe vera och fuktighetsgivande hyaluronsyra.

2. VAR UPPMÄRKSAM PÅ INGREDIENSLISTAN

Om ditt hår i förvägen är torrt är det särskilt viktigt att du undviker uttorkande ingredienser och i stället prioriterar fukt om du vill uppnå ett silkeslent hår. Gemensamt för hela All Soft-serien från Redken är att produkterna är formulerade med fuktgivande ingredienser. Dock har varje enskild produkt olika fördelar för ditt hår.

Exempelvis är den senast tillförda hårvårdsserien Moisture Restore Leave-In Treatment, formulerad med hyaluronsyra och är därmed en av våra mest fuktgivande produkter till dags dato.

Men vad gör hyaluronsyra egentligen för håret? Det har vi frågat dermatolog Dr. Mian om:

Hyaluronsyra är en fuktighetsbevarare och en substans som finns naturligt i vår kropp. När den appliceras på huden fungerar den genom att behålla vattnet och dra fukt till hudens yta.

När den appliceras i håret hjälper hyaluronsyra hårsäckarna med att låsa in fukt och bevara den, vilket återbildar torrt och skadat hår. Fuktighetsmolekylerna i formulan drar till sig och binder likaledes fukt till hårbotten, vilket förhindrar torr hårbotten och ger kollagen möjlighet för att trivas på huden.”

Dr. Mian, dermatolog

Hyaluronsyra är med andra ord en ingrediens som inte bara hjälper hårsäckarna med att bevara fukten, den tillför också fukt till hårbotten. Det förhindrar mjäll och främjar en sund miljö för hårväxt.

Denna ingrediens gör All Soft Moisture Restore till en av de mest återbildande behandlingarna för torrt och skört hår. I kombination med arganolja kapslar denna formula in fuktmolekylerna och förseglar hårstråna, vilket balanserar ditt hårs pH-värde. Genom att stänga hårstråna förhindrar denna behandling även överskottsfukt från att orsaka oönskat burr eller håravfall.

3. UNDVIK ATT TVÄTTA HÅRET VARJE DAG

När vi tvättar håret för ofta kan vi riskera att ta bort de naturliga oljorna från hårbotten. Låt därför ditt hår berätta för dig när det behöver bli tvättat. Hårets naturliga oljor ger fett till hårets rötter, vilket indikerar på att håret bör tvättas.

Använd All Soft Shampoo för en ren och fuktad hårbotten. Detta schampo mjukgör och fuktar håret från hårrötterna till topparna och lämnar håret medgörligt, smidigt och glanfult.

4. ANVÄND BALSAM

Efter hårtvätt är det alltid en god idé att använda ett mjukgörande balsam. Prova exempelvis All Soft Conditioner från Redken. Genom att introducera ett fuktighetsgivande balsam kan du få ett lent och välvårdat hår.

Använd balsam i duschen och fördela produkten jämnt i hårets längder. Undvik hårrötterna där håret är som nyast. Låt produkten sitta i ett par minuter före du sköljer håret noggrant.

Håret lämnas silkeslent, mer hanterbart och lättare att reda ut.

5. EXTRA VÅRD EFTER BEHOV

För extra mjukhet och glansfullt hår kan hårkurer, masker, krämer eller oljor komplettera din vardagsrutin. Genom att tillföra en extra vårdande hårprodukt efter behov kan du hjälpa med att kapsla in fukten i hårstråna och bevara den, vilket förbättrar hårets allmänna tillstånd.

Utöver Moisture Restore Leave-in Treatment hittar du också Heavy Cream Mask i vårt All Soft-sortiment. Denna hårmask erbjuder en djupgående vård för torrt hår, samtidigt som den kontrollerar burr.

Om du har lockigt hår rekommenderar vi att du använder All Soft Mega Curls Hydramelt.Denna behandling är en lätt leave-in lotion som fuktar torrt, lockigt hår, förbättrar hanterbarheten och lämnar det glansfullt.

PROFFS-TIPS: Om ditt hår känns torrt efter vinterns hårda väder och behöver extra fukt, kan du med fördel gnida en smula Hydramelt mellan dina handflator och köra det genom topparna efter du har stylat ditt hår. Det hjälper ditt hår med att förbli fuktat mellan tvättarna.

Ett annat tips är att använda produkter som är utvecklade för din hårtyp. All Soft Mega Curls-serien är en utveckling av All Soft-linjen och ideal för dig med grovt, torrt och/eller lockigt hår. Vi har framtagit denna serie för att möta behoven hos alla hårtyper. Mega Curls ger intensiv näring samt främjar hårets växt och fuktighet. Den kraftfulla formulan är väl ägnad för dem som önskar att hålla deras lockar fuktade och väldefinierade 

6. TA EN PAUSE FRÅN DINA VÄRMEVERKTYG

Något av det som kan hindra dig från att uppnå dina drömmar om ett silkeslent hår är värmeverktyg. Fön, plattång, och krustång kan skada ditt hår och resultera i matt, torrt och skört hår. Därför rekommenderas det att du låter ditt hår lufttorka så mycket som möjligt..

Det kan finnas många grunder till att använda ett värmeverktyg, och om ditt hår kräver det är det viktigt att du också använder en värmeskyddande spray. Den förhindrar nämligen ytterligare skador på håret och tillför glans.

All Soft Moisture Restore Leave-in är inte bara en vårdande behandling, den erbjuder också värmeskydd av håret från värmeverktyg upp till 230°C

HITTA DEN RÄTTA HÅRVÅRDSRUTINEN

Som du kan förnimma finns det flera saker du kan gör och införa i din hårvårdsrutin, om du vill uppnå ett silkeslent hår. Det hela handlar om att välja de rätta produkterna och vårdrutinerna för ditt hår.