Så här tar du hand om hår som går av | Redken
>

SÅ HÄR HANTERAR DU HÅR SOM GÅR AV

Har du kluvna toppar eller är ditt hår särskilt torrt och förstört? Då kan ditt hår möjligen också ha tendens till att gå av.

Om du har kluvna toppar ska du först och främst aldrig dra hårstråna från varandra. Det kommer bara göra ditt hår ännu sårbarare och benäget att gå av. Ditt hår försöker säga något till dig, nämligen att det behöver vårdande hårprodukter som stärker håret.

På Redken har vi skapat en hårvårdsserie som kan minska synligheten av hår som skadats och gått av, och hjälpa dig på vägen mot ett friskt och glänsande hår med stärkta hårfibrer från rot till topp.

Läs om vad som ligger bakom hår som går av och hur du kan ge ditt hår förnyat liv och styrka med Redken.

TECKEN PÅ HÅR SOM GÅR AV

Det finns flera tecken på hår som är skadat och går av, som du kan hålla koll på. Ett av de vanligaste är att det lossnar korta bitar av hår när du reder ut det. Varje dag kommer vi helt naturligt att mista hår, det är en del av hårets livscykel och visar sig som hela hårstrån som lossnar. Men när håret är försvagat är det i regel bara topparna som bryts av och det kommer märkas när du reder ut eller stylar håret.

Skadat hår med tendens till att brytas kan också visa sig som kluvna toppar. Om dina hårtoppar delar sig i två eller är kluvna i ändarna, är det ett tecken på skadat hår – och topparna kommer med tiden att lossna.

Om du under lång tid har haft förstört hår kommer det som regel att ha tendens till att bli burrigt. Hår som saknar vård och som ofta behandlas med värmeverktyg kommer med tiden att bli porösare och svagare. När håret går av blir det fler korta hårstrån med skadade toppar – och det visar sig som burrighet.