Redken | Hur man behandlar hår som lätt bryts av
>

Hur man behandlar skadat hår

För det första, dra aldrig, aldrig isär dina kluvna toppar när du upptäcker dem. Visst kan det kännas kul och tillfredsställande, men du kommer att få sota för det i långa loppet.

Räck upp din hand om du någonsin har sett en person dra isär sina kluvna toppar eller har gjort det själv? Nu när alla som har läst det här har räckt upp sin hand, låt oss klargöra en sak: Sluta med det! Och säg till andra att sluta med det. Berätta för dem att det är deras hår som talar om för dem att det faktiskt håller på att brytas av här.

Vad är det som gör att hårstrån bryts av?

Ja, det är faktiskt så att ditt hår kan brytas av. Enligt Redken Artist Adina Doss bryts hårstrån av eftersom håret utsätts för extern påverkan och håret skadas av antingen kemiska eller mekaniska behandlingar som värmestyling eller föning.

"Jag brukar säga att en försvagad hårslinga liknar sockervadd", säger Redken Artist Julie Lahr. "Det ser fransigt och flygigt ut, och du ser direkt när topparna är kluvna, det är en frissighet som inte försvinner."

Vad kan jag göra för att motverka att mitt hår bryts av?

Det är många faktorer som kan göra att hårstrån bryts av och det är tyvärr vanor som många människor inte ens är medvetna om att de skadar håret.

För det första, dra aldrig, aldrig isär dina kluvna toppar när du upptäcker dem. Visst kan det kännas kul och tillfredsställande, men du kommer att få sota för det i långa loppet.

"Att dra isär de kluvna hårtopparna skadar själva hårfibern", förklarar Doss. "Och att tillföra värme gör det bara ännu värre, inte bättre. Kosmetiskt sätt kanske det ser lite bättre ut när man har stylat ett hår med värme, men i slutändan torkar det ut håret och orsakar mer skada.

Vilka produkter kan jag använda för att förebygga och reparera kluvna toppar?

Vad ska man göra då när man besväras av skadat hår och hår som bryts av? Vårt Redken Extreme hårvårdssystem för skadat hår kan vara din räddare i nöden. När du använder Extreme Anti-Snap leave-in treatment som ett komplett hårvårdssystem tillsammans med Redken Extreme Shampoo och Conditioner kan du effektivt få färre brutna hårstrån. Leave-in-behandlingen innehåller ett stärkande proteinkomplex och ger ett starkare hår som ser mer hälsosamt ut. Använd Anti-Snap i handdukstorkat hår direkt när du kommer ut ur duschen. Använd det som en leave-in-behandling och styla håret som vanligt.

2019 lanserade Redken ett annat verktyg som är oumbärligt i kampen mot skadat hår och hårstrån som bryts av på grund av värmestyling. Leave-in-behandlingen Extreme Play Safe 3-in-1 är en värmeskyddande behandling för skadat hår som innehåller viktiga ingredienser som växtprotein och turmaliner. Denna innovativa behandling minskar skador orsakade av värmeverktyg, stärker håret för att motverka att det bryts av och skyddar håret vid temperaturer på upp till 230 °C.

Hur kan jag jobba med min frisör för att motverka att håret bryts av?

Förutom att använda effektiva produkter och ha en bra hårvårdsrutin är det viktigt att behandla håret på din salong, beroende på vilken typ av skador du besväras av och på vilket sätt du behöver stärka ditt hår. Prata med din frisör om hur du håller ditt hår i bra skick och samtidigt får ditt drömhår, säger Doss. Du kanske behöver klippa håret för att bli av med skador innan du utsätter det för en behandling och stylar det.

Tålamod är en dygd när det gäller att komma till rätta med skadat hår, men med rätt produkter är det enkelt att få ett hälsosamt och vackert hår!