Skadat hår » Målriktad vård för skadat hår | Redken
>

Redkens guide til skadat hår

Extreme_shampoo_conditioner_650x650 (1)

Bli klokare på vad som kan skada håret och hur du kan stärka ditt hår med den rätta hårvårdsrutinen.

REDKENS GUIDE TIL SKADAT HÅR

Skadat hår är ett av de vanligaste hårproblemen och kan visa sig i allt från brutna hårstrån till torrt hår och kluvna toppar. Oavsett orsaken till att du har skadat hår, har Redken produkter som kan hjälpa med att återuppbygga och stärka håret.

DÄRFÖR KAN HÅRET BLI FÖRSTÖRT

Extreme Before After 2

Enligt vår Redken-specialist Carl Bjernliden, som har ingående kunskaper om skandinaviskt hår, kan skadat hår uppstå av flera olika orsaker.

Alla kemiska behandlingar som hårfärg, blekning (inklusive slingor, highlights, balayage) och permanent kan försvaga håret och lämna det torrt med kluvna toppar.

Varje dag utsätts vårt hår också för väder och vind. Särskilt solexponering och föroreningar kan påverka håret och resultera i skadat hår, om det inte får den rätta behandlingen.


Många kvinnor njuter av att styla sitt hår med produkter och håruppsättningar som på sikt kan ge skador på håret och lämna det torrt, trist och med tendens till att brytas. Bara en aning för hårt handlag när du friserar håret kan ge skador.


TECKEN PÅ ATT DU HAR SKADAT HÅR

Det finns flera tecken på skadat hår som du kan hålla utkik efter.

Carl förklarar att du ofta kan se på håret att det ser matt och tråkigt ut. Hårstråna kan se ojämna och porösa ut men mest av allt känns det svagt och torrt och har svårt att växa sig långt innan det bryts av.

Många upplever också att håret blir svårt att reda ut och att håret lätt bryts när de borstar ut eller piffar det.


SÅ HÄR FÅR DU LIV I SKADAT HÅR

Lyckligtvis finns det motmedel mot skadat hår. En av de mest verkningsfulla metoderna för att minska och förebygga skadat hår är att du får slitna och kluvna toppar klippta hos din frisör. Det ger dig en nystart till att börja behandla ditt hår försiktigare och använda närande produkter som kan hjälpa med att stärka håret.

Det råder inga tvivel om att daglig användning av varma stylingredskap kan skada håret. De varma temperaturerna orsakar slitage på ditt hår. Ofta kan det bli en ond cirkel. Håret framstår som vackrare när det plattas eller krullas, vilket resulterar i fler skador som kräver mer värmebehandling för att se hälsosamt ut. Därför är det alltid värt att använda plattjärn, locktång och hårtork med en smula försiktighet. Och när du gör det kan du med fördel använda värmeskydd innan.

Sist men inte minst – de hårprodukter du använder har också inflytande över om ditt hår får den rätta vården. På Redken har vi skapat vårdande hårprodukter för allt slags hår och hårproblem. Och det finns därför också en hårvårdsserie som är målinriktad till att stärka skadat och ödelagt hår.


UNDVIK SKADAT HÅR MED HÅRVÅRDSSERIEN EXTREME

Redken har skapat hårvårdsserien Extreme som är särskilt framtagen för skadat hår. Den stärkande och reparerande hårvårdsserien består av enkla produkter som är målriktade mot olika slags skadat hår, för att du ska kunna ge ditt hår den rätta omvårdnaden.

REDKEN EXTREME – FÖR SKADAT HÅR TILL FÖLJD AV VÄRMESTYLING

Redken-2021-Amazon-Extreme-1500x1500 (2)

En av de vanligaste orsakerna till skadat hår är värmestyling. Om du ofta plattar, lockar eller fönar ditt hår kan det resultera i försvagat och skadat hår.

Redken Extreme hårvårdsserie innehåller arginin som hjälper med att återupprätta, stärka och revitalisera skadat hår och förstärka försvagade områden.

Denna hårvårdsserie innehåller sepicap (en näringsrik ingrediens för hår och hårbotten) och RCT Protein Complex, som hjälper med att återuppbygga hårets slitna toppar.


Här är vår rekommenderade hårvårdsrutin till dig som ofta värmestylar ditt hår:DIN RUTIN

  1. Börja med att applicera Redkens Extreme Schampo i vått hår. Massera schampot lätt in i hårbotten och ut i topparna till det skummar. Skölj ur.
  2. Fortsätt med Redkens Extreme Conditioner för att få glansen tillbaka i håret. Detta balsam vårdar skadat hår från rot till topp. Applicera och fördela i hela håret och skölj därefter ur.
  3. Sedan appliceras Redken Extreme Anti-Snap, en leave-in behandling, i handdukstorrt hår. Extreme Anti-Snap återuppbygger styrkan i skadat hår och jämnar ut hårfibrerna. Ett riktigt hårvårds-måste enligt Redken-specialisten Carl Bjernliden.
  4. När du ska värmestyla ditt hår som du brukar är det viktigt att använda en värmeskyddande produkt som Redkens Extreme Play Safe 230°. Sprayen skyddar håret medan du plattar, lockar eller fönar det, samtidigt som den vårdar kluvna toppar.

"Jag älskar känslan av hur mitt hår inte bara är rent efter tvätt, men det närmast är som om jag kan märka att det är stärkt och att det framstår mer elastiskt, så det inte bryts lika lätt.

Och så blir mitt hår i övrigt otroligt glansfullt med Extreme, särskilt masken gör underverk!"

Sine Ginsborg, ledande hårstylist

REDKEN EXTREME LENGTH – FÖR LÅNGT, SLITET OCH SKADAT HÅR

redken extreme length series

Om du upplever att du inte uppnår din önskade hårlängd kan det förklaras av att det är skador på ditt hår, som exempelvis brutna hårstrån eller kluvna toppar. För att ge ditt hår de bästa förutsättningarna för att växa sig långt, har vi utvecklat hårvårdsprodukterna Extreme Length.

Produkterna innehåller en kraftig ingredienskombination av biotin, sojaprotein och ricinolja, som hjälper håret med att växa sig långt och starkare, även när det blir färgat eller blekt.

Extreme Length-serien hjälper med att stärka håret, så du får 81% färre brutna hårstrån*.


*instrumentellt test efter applicering av systemet schampo, balsam och leave-in produktDIN RUTIN

  1. Börja din hårvårdsrutin med att applicera Redken Extreme Length Shampoo i vått hår. Massera in schampot i håret tills det skummar, och skölj sedan ur.
  2. Fortsätt med Extreme Length Triple Action Treatment som gör ditt hår mjukare och ger näring till hårbotten, stärker längderna och minskar brutna hårstrån. Formulan är berikad med niacinamid, biotin och ricinolja för att hjälpa med att stärka håret. Denna mask är ett måste till fint eller normalt hår enligt vår nordiska Redken-expert Carl Bjernliden. Använd masken efter schampo, låt den sitta i 3-5 minuter och skölj ur.
  3. Efter badet applicerar du Extreme Length Leave-In Treatment, vilket är en behandling som förseglar och stärker håret för att minska synligt kluvna toppar. Behandlingen ska inte sköljas ur.
  4. Om du önskar att använda värmestyling-redskap efteråt kan du med fördel förbereda med värmeskydd innan du stylar ditt hår.

*instrumentellt test efter applicering av systemet schampo, balsam och leave-in produkt