Så här vårdar du fint hår » Läs guiden här | Redken
>

SÅ HÄR VÅRDAR DU FINT HÅR

Få mer kunskap om var som karaktäriserar fint hår och hur du kan undvika klassiska fallgropar som lämnar håret platt och utan struktur.

Somliga kvinnor har från naturen skänkts ett fint hår. Är du en av dem vet du också att det kan vara svårt att vårda håret och hitta produkter som kan skapa mer fyllighet.

Vi guidar dig till hårvårdsprodukter från Redken som är utmärkta för fint hår och samtidigt både kan skydda och stärka ditt hår.

VAD KARAKTÄRISERAR FINT HÅR?

Många förväxlar fint och tunt hår med varandra. Det förklaras av att bägge hårtyperna ofta kan sakna volym och ha tendens till att håret lägger sig platt längs med ansiktet. Men det är faktiskt skillnad på de två hårtyperna.

Fint hår kännetecknas av att hårstråna är extra fina och små i omkretsen, medan tunt hår däremot handlar om hårtätheten, alltså hur många hårstrån du har. Du kan därför ha fint hår och mycket av det..

På samma sätt kan fint hår också ha olika egenskaper och vara exempelvis rakt eller lockigt.

Om du har fint hår vet du förmodligen om det. Det kan nämligen vara svårt att styla håret så det bevarar sin volym och hitta vårdande hårprodukter som inte tynger ned håret. Är du ändå osäker kan du placera ett enskilt hårstrå mellan dina fingrar. Om du inte omedelbart kan känna hårstrået har du fint hår.

VAD ÄR UTMANINGAEN MED FINT HÅR?

När varje enskilt hårstrå är fint upplever de flesta kvinnor att håret har benägenhet till att lätt trasslas, att det snabbt blir fett och att topparna kan klyvas eller brytas av.

Det kan vara en utmaning att hitta produkter som tillför håret den fyllighet du drömmer om, utan att varken uttorka håret eller göra det nödvändigt att tvätta dagligen eftersom det är fett.

På Redken har vi produkter som är utmärkta för fint hår med vårdande formulas, som säkrar det bästa möjliga skyddet utan att tynga ned håret.

SÅ HÄR TAR DU HAND OM FINT HÅR

Det finns många produkter och goda råd men alla lämpar sig inte till dig som har fint hår. Genom att använda de rätta produkterna och skapa goda vanor kan du ge ditt hår den optimala hårvården samtidigt som det varken tyngs ned eller skadas.

1. HÅLL TILLBAKA MED MÅNGA PRODUKTER

Det finns otaliga hårprodukter som kan vara vårdande för håret. Hårkrämer, håroljor och leave-in behandlingar är alla populära att använda efter hårtvätt för att ge håret näring. Men om du har fint hår är det en fördel att både använda färre produkter och mindre av dem.

Det kommer nämligen i många fall att endast tynga ned håret ännu mer, göra det plattare och ge det tendens till att snabbare bli fett.

I stället kan det vara en bra idé att använda en spray som är lättare i sin konsistens och kan hjälpa med att skapa fyllighet i håret från rötterna. Prova till exempel Redkens Max Hold Hairspray, som ger långvarigt lyft och bibehåller din frisyr med upp till 24-timmars kontroll.

2. VRID NED PÅ VÄRMEVERKTYGEN

Fint hår är fint.

Det är därför mer skört för värmeverktyg som fön, plattång och locktång. Det bästa du kan göra är att undvika att styla ditt hår för ofta med värmeverktyg och sänka värmen.

Kom ihåg att alltid använda värmeskydd för att undvika att håret blir skadat, bryts av eller klyvs. Redkens Thermal Spray är en lätt värmeskyddande produkt som är perfekt för fint hår och skyddar håret mot värmestyling.

3. UNDVIK TÄTA HÅRTVÄTTAR

När du har fint hår är det också en fördel att begränsa antalet hårtvättar för att skona det så långt det går. Mycket fint hår kan snabbt se fett ut och därför tvättar många håret var eller varannan dag.

Men du hjälper faktiskt ditt hår genom att hoppa över en hårtvätt. Om du vill minska synligheten av fett hår kan du använda ett torrschampo mellan dina hårtvättar. RedkenDeep Clean Dry Shampoo gör omedelbart håret fräscht och skapar samtidigt struktur i det.

HITTA DIN REDKEN HÅRVÅRDSRUTIN FÖR FINT HÅR

Med Redken kan du skapa den perfekta hårvårdsrutinen med produkter som är särskilt framtagna för fint hår. Vi har flera serier som var och hjälper särskilt med att stärka och vårda ditt hår under varje hårtvätt.

Oavsett om ditt fina hår har tendens till att bli fett, skadat eller torrt, eller om du önskar volym, har vi en komplett produktserie som kan göra underverk för ditt hår.

FÖR FINT HÅR SOM SNABBT BLIR FETT

Fint hår absorberar mindre av det naturliga fettet som bildas i hårbotten. Därför upplever många med fint hår att håret snabbt blir fett att se på.

För att skona håret från allt för frekvent hårtvätt och hårtorkning kan du välja ett schampo som kan hjälpa med att minska överskottsfettet i håret.

Redkens Hair Cleasing Cream Clarifying Shampoo är ett rengörande schampo som innehåller fruktsyror och effektivt avlägsnar produktrester och överskottsfett. Schampot stärker håret och lämnar det med ökad glans. . .

FÖR FINT OCH TORRT HÅR

redken shampoo conditioner best seller

Torrt hår kan drabba alla hårtyper, även den fina, och resultera i kluvna och brutna toppar.

Redkens All Soft Shampoo og All Soft Conditioner är en dynamisk duo som är formulerad med arganolja, vilket är en ingrediens som fuktar och mjukgör håret från rot till topp.

Schampot rengör håret mjukt och är därför väl ägnat för dig med fint hår som önskar mer glans och mjukhet.

Även om både schampot och balsamet är berikade med arganolja har de en ultralätt formula som inte tynger ned håret.

FÖR FINT HÅR SOM SAKNAR VOLYM

En av de största önskemålen för kvinnor med fint och rakt hår är i regel mer volym. Och den kan du faktiskt hjälpa på traven redan under hårtvätten.

Redkens Volume Injection Shampoo og Volume Injection Conditioner är formulerad med Redkens Bodyfying Complex med Filloxane som omedelbart hjälper med att lyfta rötterna och ge fyllighet till fint och platt hår.

Utöver volymgivande egenskaper rengör schampot skonsamt hårbotten och håret medan balsamet skapar glans och mjukhet.

VÅRD FÖR FINT HÅR EFTER HÅRTVÄTT

Fint hår kan vara benäget att brytas av och därför är det viktigt att använda en produkt som hjälper med att stärka håret efter din hårtvätt.

Redkens Extreme Anti-Snap Leave-in Treatment  är framtaget för at skydda och stärka slitna och kluvna hårtoppar.

Leave-in behandlingen är formulerad med proteiner, ceramider och ett stärkande komplex som hjälper med att skydda håret mot kemisk skada, värmeskada, mekanisk skada, skador på ytan samt brutet hår.

Håret lämnas mer glansfullt, starkare och mer elastiskt. .